Florian Vermeersch derde in SUPER 8 Classic: “Geklopt worden door de wereldkampioen is geen schande”
Foto: Cor Vos
zaterdag 16 september 2023 om 20:27

Florian Vermeersch derde in SUPER 8 Classic: “Geklopt worden door de wereldkampioen is geen schande”

Florian Vermeersch moest in de SUPER 8 Classic zijn meerdere erkennen in wereldkampioen Mathieu van der Poel. De Zaffelarenaar ging de sprint vroeg aan, maar strandde op de derde plaats. “Ik kan leven met deze uitslag, maar ik ben toch teleurgesteld”, zegt Vermeersch via zijn ploeg Lotto Dstny.

“Ik ben al een paar keer dichtbij de overwinning gekomen de laatste weken, en ik had het geweldig gevonden om mijn armen eens in de lucht te steken. Maar anderzijds, als je geklopt wordt door de wereldkampioen, is dat ook geen schande natuurlijk. Ik was wel écht aan het hopen dat ik zou winnen.”

In de heuvelzone maakte een sterke Vermeersch de sprong naar voren, waardoor hij met een zeskoppige groep vooruit kwam te rijden. “Ik ben blij dat ik de sprong naar de kopgroep heb kunnen maken in het lastigste stuk van de koers. Dat was de moeilijkste opdracht. Eens voorin, was het zaak om zo goed mogelijk samen te werken, zodat het peloton zeker niet zou terugkeren.”

In de sprint had hij uiteindelijk weinig kans tegen Van der Poel. “Ik had graag nog iets geprobeerd in de slotkilometer, maar het tempo lag simpelweg te hoog, en dus voelde ik dat ik moest inzetten op mijn sprint. Daarom ben ik toch trots op mijn prestatie.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.