zondag 23 juni 2024 om 13:52

Florian Vermeersch maakt comeback op BK: “Mijn doelen liggen in het najaar”

Video Florian Vermeersch stond op het Belgisch kampioenschap wielrennen in Zottegem voor het eerst aan de start van een wedstrijd sinds zijn valpartij in de Vuelta a Murcia op 10 februari, en dat stemt hem uiteraard erg gelukkig. Dat vertelt de renner van Lotto Dstny voor de camera van WielerFlits.

Vermeersch kwam destijds in een afdaling zwaar ten val en daarbij brak hij zijn dijbeen. Een bijzonder zwaar verdict, dat meteen een kruis over zijn voorjaar maakte. “Ik ben blij dat ik hier terug ben. Het is een beetje een eerste schooldag-gevoel. Het is een Belgisch kampioenschap, het is voor eigen volk. Ik ben eens benieuwd waar het schip zal stranden. Ik ben sowieso blij om terug te zijn en heel gemotiveerd. Elke dag van je revalidatie verlang je terug naar dat eerste moment en daar werk je een lange periode hard voor.”

Voorspoedige revalidatie
Die revalidatie verliep zeer voorspoedig. In eerste berichten werd zijn comeback pas eind augustus verwacht. “Ik had niet verwacht dat ik hier al aan de start zou kunnen staan vandaag. De laatste weken op hoogtestage werd duidelijk dat ik vrij snel een deftig niveau haalde. Dat het aangewezen was om vandaag te starten, of dat het zeker geen kwaad kon.”

“Anderzijds, het Belgisch kampioenschap is geen doel op zich”, vertelt Vermeersch ons nog. “We zijn met een ploeg gekomen om de wedstrijd te winnen. Ik wil mijn steentje daaraan bijdragen. Mijn persoonlijke doelen liggen iets verder in het seizoen. Ik ga nog eens op stage in Livigno en dan daarna kan het echt beginnen voor mij.”

Transfer?
Intussen draaide de transfercarrousel op volle toeren, waarbij Vermeersch steeds nadrukkelijker bij het grote UAE Emirates van Tadej Pogacar wordt genoemd. De renner uit Zaffelare zou na vijf jaar (en enkele jaren in de opleidingsploeg) bij Lotto Dstny vertrekken. “Ik ben daar niet veel mee bezig geweest. Dat is koers en dat hoort er soms bij. Er zijn altijd veel geruchten”, blijft hij op de vlakte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.