Florian Vermeersch maakt zich op voor debuut in Milaan-San Remo
foto: Cor Vos
maandag 14 maart 2022 om 17:12

Florian Vermeersch maakt zich op voor debuut in Milaan-San Remo

Florian Vermeersch zal over een kleine week voor het eerst deelnemen aan Milaan-San Remo. De 23-jarige renner van Lotto Soudal was aanvankelijk voorzien voor de Bredene Koksijde Classic van aanstaande vrijdag, maar de plannen zijn gewijzigd.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vermeersch, die vorig jaar zijn definitieve doorbraak beleefde met een tweede plaats in Parijs-Roubaix, opteert in samenspraak met zijn ploeg voor Milaan-San Remo en de bijna 300 competitiekilometers. Dit in functie van de Vlaamse voorjaarsklassiekers, te beginnen met de E3 Saxo Bank Classic. Dat valt vandaag te lezen in Het Nieuwsblad.

Vermeersch zal komende woensdag eerst nog deelnemen aan Nokere Koerse. Een dag later trekt de snelle klassiekerrenner naar Italië voor Milaan-San Remo. Vermeersch heeft voorlopig zes koersdagen in de benen. Zijn eerste koers van 2022 was de Ster van Bessèges, gevolgd door Omloop Het Nieuwsblad, Le Samyn en de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré.

De jonge renner van Lotto Soudal was eigenlijk ook voorzien voor Strade Bianche, maar moest na een val in Le Samyn passen voor de Italiaanse klassieker over onverharde wegen. Vermeersch had last van twee gekneusde ribben en bleef langer uit competitie dan aanvankelijk gedacht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.