Florian Vermeersch ruim twee maanden na dijbeenbreuk weer terug op de fiets
foto: Cor Vos
vrijdag 19 april 2024 om 08:16

Florian Vermeersch ruim twee maanden na dijbeenbreuk weer terug op de fiets

Florian Vermeersch is weer terug te vinden op de fiets na zijn val in de Vuelta a Murcia van ruim twee maanden geleden. De Belg gaf een inkijkje in zijn eerste rit na de breuk in zijn dijbeen. In de omgeving van zijn geboortestad Gent werkte de klassiekerspecialist van Lotto Dstny weer een eerste trainingsritje af.

Vermeersch kwam begin februari in de Vuelta a Murcia in het begin van de afdaling van de Alto Collado Bermejo, de belangrijkste klim van de dag, ten val. Hij ging over een vangrail heen en belandde in het ravijn. Het betekende een flinke tegenvaller voor de Belg. Bij zijn valpartij liep hij een breuk in zijn dijbeen op. Een herstel van maanden stond hem te wachten.

Nu is de Belg dus terug op de fiets. Eerder gaf de ploeg aan de hand van een video al een inkijkje in de revalidatie van een van hun klassiekerspecialisten. Vermeersch heeft dit zelf een vervolg gegeven met het posten van zijn activiteiten op Strava. Eerder gaf de Belg aan de hoop te hebben om in juli of augustus weer te kunnen koersen. Het is voorlopig echter onduidelijk, wanneer Vermeersch weer in het peloton te vinden is.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.