Floris Gerts maakt rentree in Nokere
foto: Marcel Koch
woensdag 16 maart 2016 om 09:35

Floris Gerts maakt rentree in Nokere

Floris Gerts hervat woensdagmiddag zijn seizoen tijdens Nokere Koerse. Onze 23-jarige landgenoot brak veertien dagen geleden twee ribben in Le Samyn, nadat hij enkele etmalen eerder in het openingsweekend bovendien al zijn pink had gebroken. 

Zabel kopman
Gerts is slechts een van de vijf pionnen die BMC telt in de Belgische semiklassieker. De Amerikaanse ploeg heeft te maken met een volle ziekenboeg. vertelt ploegleider Allan Peiper aan Belga. “We hebben heel wat zieken. Marcus Burghardt, Joey Rosskopf en Manuel Senni zijn niet inzetbaar. We blijven dus met slechts vijf renners over. De vijf in koers zijn allemaal jonge renners. Rick Zabel is ons speerpunt als het tot een massasprint komt. Hij is derdejaarsprof en moet hier zijn mannetje kunnen staan. Deze wedstrijd is niet gemakkelijk om lezen. Je moet goed gepositioneerd de slotkilometer ingaan en de afgedwongen plaats vasthouden tot op de slotklim. Floris Gerts hervat de competitie na zijn val in de GP Samyn.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
16 maart 2016 09:53
14 dagen herstel voor twee ribbreuken? en iets langer voor zijn pink?

Ik ben geen dokter, maar dit lijkt me veel te snel, en eerder uit nood geboren.
16 maart 2016 11:13
Mee eens Scotty, ben ook benieuwd of hij hem uit kan rijden en zich niet voor langere tijd blesseerd hierdoor. Maar goed ik ben ook geen medicus.
16 maart 2016 11:31
Als je ziet dat Greipel afziet in Parijs-Nice na een val in de algarve, lijkt dit een heuse stunt...
16 maart 2016 11:45
afgelopen zomer heb ik ook twee ribben gebroken. Het ligt eraan hoe erg de breuk is, bij mij viel het mee en kon ik ook na een week of twee weer fietsen. Kan zijn dat Greipel's breuken er erger aan toe waren dan die van Gerts
16 maart 2016 12:58
Ik denk dat het te snel is. Kasseien met pas gebroken ribben lijkt me onverstandig. Waarom niet nog even wachten, het is tenslotte niet te belangrijkste koers van deze periode
16 maart 2016 14:19
Ik sluit niet uit dat Gerts zelf het beste voelt wat wel en niet lukt. We gaan het zien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.