Floris Gerts maakt zondag debuut in Parijs-Roubaix
Foto: Marcel Koch
donderdag 7 april 2016 om 16:01

Floris Gerts maakt zondag debuut in Parijs-Roubaix

Floris Gerts staat aanstaande zondag voor het eerst aan de start van Parijs-Roubaix. De 23-jarige renner maakt deel uit van het achttal van BMC voor de Hel van het Noorden. Het wordt voor neo-prof Gerts (vorige week nog winnaar van de Volta Limburg Classic) zijn eerste optreden in Parijs-Roubaix.

Naast Gerts is ook onder meer Taylor Phinney geselecteerd. Voor de 25-jarige Amerikaan wordt het zijn eerste deelname aan Parijs-Roubaix nadat hij terugkeerde van een zware blessure.

Beoogd kopman Greg Van Avermaet ontbreekt vanwege een sleutelbeenbreuk. “Natuurlijk is het een teleurstelling dat Greg er niet bij is, maar we gaan nog steeds met een goede ploeg”, vertelt ploegleider Fabio Baldato. “Het is voor al onze renners een grote kans om te laten zien waartoe ze in staat zijn.”

Selectie BMC voor Parijs-Roubaix
flag-lu Jean-Pierre Drucker
flag-de Marcus Burghardt
flag-it Daniel Oss
flag-it Manuel Quinziato
flag-us Taylor Phinney
flag-ch Stefan Küng
flag-de Rick Zabel
flag-nl Floris Gerts

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
7 april 2016 16:22
Zou me niks verbazen als we hem nog in beeld zien, is wel een baasje.
7 april 2016 16:27
Ik had liever Fabio Baldato zelf aan de start gezien ;-)
7 april 2016 16:42
Waarschijnlijk dachten ze bij BMC: "Als hij de 'Hel van het Mergelland' kan winnen, waarom dan niet ook de 'Hel van het Noorden'?"
7 april 2016 17:14
Onthoofde ploeg zo zonder GvA, maar biedt natuurlijk wel kansen voor Gerts en Jempy
7 april 2016 18:45
Paar hele oude mannen bij allemaal talentvolle jonkies. Leuk team maar normaal gesproken gaan ze niet meedoen, al lijkt Oss wel in vorm.
7 april 2016 19:03
Het is te hopen voor Oss dat ze voor hem rijden. Als je zijn waarde bekijkt voor de ploeg, zijn eerdere prestaties en zijn vorm (al was hij eerdere jaren misschien nog net wat beter) dat verdient hij dat.
7 april 2016 21:25
Jammer dat Dillier zich dit jaar helemaal op Luik richt, had hem graag eens in een vrije rol gezien. Voor de rest natuurlijk een ijzersterke ploeg in de breedte die zal moeten gaan anticiperen en hopen dat er één een wonderdag heeft.
8 april 2016 00:23
Phinney nu al...?
8 april 2016 09:03
@zomaareens Phinney heeft inmiddels de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Tirreno-Adriatico en Strade Bianchi gereden. Lijkt mij niet te vroeg voor hem, maar het is voor nu niet voldoende voor een topprestatie (ook niet geheel verwonderlijk na al zijn blessureleed).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.