Floris van Tricht snelt naar overwinning in Midden-Brabant Poort Omloop
foto: Cor Vos
zondag 30 juni 2024 om 20:36

Floris van Tricht snelt naar overwinning in Midden-Brabant Poort Omloop

Floris van Tricht heeft de Midden-Brabant Poort Omloop 2024 op zijn naam geschreven. De 23-jarige Belg van het opleidingsteam van Israel-Premier Tech was in een sprint-a-deux sneller dan Casper van der Woude van Metec-Solarwatt.

De Midden-Brabant Poort Omloop was dit jaar toe aan de twaalfde editie. De koers, die onderdeel is van de Holland Cup, heeft sinds 2017 een UCI-status. Het was dit jaar zoeken naar een opvolger van Thimo Willems van VolkerWessels die in 2023 naar de zege soleerde.

Het parcours van de Midden-Brabant Poort Omloop was ten opzichte van de editie van 2023 niet veranderd. De 185 kilometer lange klassieker startte en finishte dus weer in Gilze. Vanaf deze plaats werd driemaal een grote ronde van circa 55 kilometer verreden. De renners reden een groot deel van deze ronde langs de Belgische grens en kwamen tijdens de lus twee kasseistroken tegen. In en rondom Gilze stonden er nog 2,5 plaatselijke finalerondjes plaats van ruim zeven kilometer op het menu.

In Gilze kroonde Van Tricht zich tot opvolger van Willems. De 23-jarige Belg was Van der Woude te snel af in de sprint. Op ruimere afstand reed Tijn Louwerensen (Monda Vakantieparken-IJsselstreek) naar de derde plek. Voor Van Tricht is het de eerste overwinning van het seizoen. Afgelopen jaar wist de Belg wel al vaker met zijn handen in de lucht over de finish te komen, maar dit gebeurde nog nooit op Nederlandse bodem.

Uitslag Midden-Brabant Poort Omloop 2024 (1.2)

  1. flag-be Floris Van Tricht (Israel-Premier Tech Academy)
  2. flag-nl Casper van der Woude (Metec-Solarwatt)
  3. flag-nl Tijn Louwerensen (Monda Vakantie-IJsselstreek)
  4. flag-nl Mike Bronsdwijk (Diftar Continental)
  5. flag-nl Luke Verburg (Parkhotel Valkenburg)
  6. flag-nl Jochem Kerckhaert (BEAT CT)
  7. flag-be Mauro Verwilt (Tarteletto-Isorex)
  8. flag-nl Marvin Peters (Diftar Continental)
  9. flag-au Kiaan Watts (Israel-Premier Tech Academy)
  10. flag-nl Roan Konings (Metec-Solarwatt)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.