Floyd Landis begint profploeg
Floyd Landis - foto: Sirotti
donderdag 4 oktober 2018 om 13:53

Floyd Landis begint profploeg

Floyd Landis gaat een continentale wielerploeg opstarten. Dat vertelt hij aan de Wall Street Journal. De financiering komt onder meer uit het geld dat hij kreeg als klokkenluider in de zaak tegen oud-ploeggenoot Lance Armstrong.

“Ik heb een haat-liefdeverhouding met de wielersport, maar ik vind het nog steeds leuk”, aldus de inmiddels 43-jarige Landis. “Ik herinner me nog steeds hoe het was om een kind te zijn en te koersen voor een binnenlandse ploeg. Het waren de beste jaren van mijn leven.”

Landis wil het geld uit de schikking (ongeveer 750.000 dollar) gebruiken om iets terug te geven aan de sport. “Misschien klinkt het raar, maar het is een soort van afsluiting voor mij.” Daarnaast zal zijn eigen onderneming Floyd’s of Leadville een bijdrage leveren.  Floyd’s of Leadville is een bedrijf dat zich bezig houdt met de legale verkoop van hennep en cannabis voor therapeutische doeleinden. Het heeft 50 mensen in dienst.

Oud-ploeggenoot Gord Fraser zal de dagelijkse leiding van de wielerploeg op zich nemen. Hij is nu nog verbonden aan de Canadese ploeg Silber Pro, dat er aan het einde van het seizoen mee stopt. De ploeg zal rijden onder een Canadese continentale licentie. “Ik heb een lange geschiedenis met USA Cycling, en ik denk dat ik beter begin met een schone lei,” aldus Landis.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
4 oktober 2018 13:58
Echt iemand die je terug wil zien in de wielersport..
4 oktober 2018 14:00
Ze zullen dan wel relaxed op de fiets zitten....
4 oktober 2018 14:09
Tja was nog beter geweest als die gewoon een van de amerikaanse continentale teams gesponsord had.
4 oktober 2018 14:32
Dit is toch een grapje zeker?
4 oktober 2018 14:33
Tja.

Sinds Landis blowt is hij wel een stuk relaxter geworden in ieder geval. Maar ziek is hij niet, net zoals het merendeel van de Amerikanen die 'medische' cannabis gebruiken.

Maar goed, waarom niet. Als hij een wielerploegje wil opzetten met het geld uit de schikking aangevuld met een bedrag uit zijn per definitie legale onderneming dan gaat hij zijn gang maar.

Benieuwd naar het tricot. Iets met wietblaadjes?

Voor degenen die het destijds gemist hebben, een leuk stukkie uit het AD:
Floyd Landis gelukkig tussen de wiet
4 oktober 2018 14:38
Dus een dopingzondaar/ maten verrader op ongelofelijke schaal, met het geld hieraan verworven gaat in zee met een legale drug fabrikant. Met licentie in een ander land voor een schone lei, om zo de wielersport iets terug te geven.
Hoeveel van dat product heeft hij genomen en aan de licentieverstrekker gegeven dat ze dachten "dit gaan we doen", "het klinkt zo niet compleet bizar en geloofwaardig", hier heeft u een licentie meneer floyd
    4 oktober 2018 14:42
    Serieus matenverrader..... Ik zou blij zijn als er wat meer waren in de wielersport, matenverraders dan, geen Landisjes (al is die ook best komisch).

    Van die mensen die het renners kwalijk nemen dat ze andere dopingzondaars erbij lappen. Ik snap het niet.
    4 oktober 2018 14:55
    Dat je doping aan de kaak stelt prima, dat je dat doet uit oprecht berouw, super geweldig. Niets dan goeds voor zo iemand. Mits je het discreet en respectvol doet.
    Doping aan de kaak stellen uit wraak uit ik ben gepakt dus zij gaan er ook aan. Ze lieten me niet mee doen met hun ploeg dus nu ben ik boos. En ik ga alles vertellen aan die meneer want wie weet vind ie me dan wel aardig. Daar kan ik niet tegen.
    Daarbij komt dat er ook dan chiquere manieren zijn om dit te doen.
    4 oktober 2018 15:00
    Het maakt mij niet uit hoe ze doen. Hoe meer er gepakt worden hoe beter. Dat het niet chique is, sja dat maakt mij in principe niet uit.
    Beter dat dan zo'n Boogerd met een slap verhaal.
    4 oktober 2018 16:35
    Die maten die hij verraden heeft, waren ook niet bepaald chique bezig toch? Armstrong in ieder geval niet.
    4 oktober 2018 17:30
    Vergeet niet dat Landis best wel gebullied is door diverse lui in het verhaal. Die is klein gehouden door Armstrong en bondgenoten. Ik vind die wraak niet verwerpelijk verder, want het is gestoeld op daadwerkelijke gebeurtenissen en niet enkel smaad om een imago te besmeuren.
    4 oktober 2018 18:01
    En der zijn nu geen bullebakken oid in het peloton? Nu is alles schoon? Hoeveel renners die nu nog rijden zijn blij buiten schot gebleven te zijn. Voor dit soort zaken had en heb je instanties, dat die hun werk niet deden, betekent niet dat je jaren later voor eigen rechter moet gaan spelen.
    Armstrong is niet gepakt tijdens zijn carrière, dus had hij het daarbij moeten laten. Vertel wat je weet bij de juiste plaats en laat het daar ga geen roem vergaren op zo'n manier
    5 oktober 2018 19:18
    Triest dat er nog steeds mensen pro omerta zijn. Jullie zijn degene die meehelpen dat misschien wel nlse jonkies als tolhoek en oomen moeilijke keuzes moeten maken. Zonder dit soort kinderspeeltuin moraal waren we al veel verder met het aanpakken van echte bad guys.
4 oktober 2018 14:42
@ Birdhead
Floyd Landis is eigenaar en oprichter van dat bedrijf. En ja, hij blowt inderdaad zelf.
4 oktober 2018 14:52
Niceeeeeee!!!!
4 oktober 2018 14:53
Kleurrijk figuur dus welkom terug.
4 oktober 2018 15:22
"Floyd’s of Leadville is een bedrijf dat zich bezig houdt met de legale verkoop van hennep en cannabis voor therapeutische doeleinden."

Hij verkoopt supplementen en herstelmiddeltjes op basis van Cannabidiol, maar pretendeerd echt geen therapeutische doeleinden te hebben, en doen ook niet aan legale verkoop van cannabis voor zover ik weet.

Er zitten natuurlijk wel medische voordeeltjes aan CBD, en het is fijn dat dit eindelijk voorzichtig aan onder ogen word gezien, maar een therapie zou echt een gerichte behandeling voor iets betekenen.
4 oktober 2018 15:45
Dergelijke figuren zouden geen plaats meer mogen hebben in het hedendaagse wielrennen. Hoe kan hij in godsnaam nog geloofwaardig zijn?
4 oktober 2018 15:50
Riis zocht toch nog een sponsor?
4 oktober 2018 16:58
Lol, Floyd heeft al een hele collectie wietwielershirts in de aanbieding!
https://borahteamwear.tuosystems.com/stores/floydsofleadville

Ik vind deze wel leuk: THC Highroads
https://borahteamwear.tuosystems.com/stores/floydsofleadville/item/862197
4 oktober 2018 17:18
Nieuw bloed...
4 oktober 2018 18:04
Lijkt mij een prima besteding van de schadevergoeding.
4 oktober 2018 21:00
thc highroad, ha, ha... ik weet nu wat ik voor mijn verjaardag ga vragen, dank je wel achtpuntzes...
4 oktober 2018 22:09
"kids, don't do drugs please…"
5 oktober 2018 08:49
fantastisch, hoe verzinnen ze het.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.