Lotto Soudal focust zich op ritzeges in ZLM Tour

maandag 17 juni 2019 om 14:03
Lotto Soudal focust zich op ritzeges in ZLM Tour

foto: Cor Vos

Lotto Soudal wil in de vernieuwde ZLM Tour haar sprinttrein zo goed mogelijk op de rails krijgen in aanloop naar de Tour de France. Caleb Ewan is komende zomer het beoogde speerpunt van de ploeg en richt zich ook in de Nederlandse rittenkoers op dagsuccessen.


“Als je met Caleb Ewan aan de start verschijnt, moet je focussen op ritwinst”, stelt ploegleider Bart Leysen. “We hebben een heel snelle man in huis, dan moet je geen andere tactische plannen smeden. Het vertrouwen in Ewan is groot, zeker na zijn twee zeges in de Giro. Kluge en De Buyst gaan ook naar de Tour, dus zij kennen hun taak. Wallays en Maes zijn ervaren genoeg om te weten hoe we het best een ritzege in de wacht kunnen slepen.”

Leysen verwacht dat Dylan Groenewegen de te kloppen man wordt voor Caleb Ewan in de Nederlandse rittenkoers, die woensdag in Yerseke begint met een proloog. “Het algemeen klassement behoort zeker niet tot onze hoofddoelen. Veel zal afhangen van hoe onze renners de proloog doorkomen. Het parcours is snel, vlak en niet al te technisch. Ik geloof wel dat Caleb Ewan en Jasper De Buyst een sterke tijd kunnen neerzetten.”

Selectie Lotto Soudal voor de flag-nl ZLM Tour 2019
flag-be Jasper De Buyst
flag-au Caleb Ewan
flag-nl Brian van Goethem
flag-dk Rasmus Byriel Iversen
flag-de Roger Kluge
flag-be Nikolas Maes
flag-be Jelle Wallays

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.