Formolo rijdt bij UAE Emirates zonder volledige tricolore

donderdag 2 januari 2020 om 11:50
Formolo rijdt bij UAE Emirates zonder volledige tricolore

foto: UAE Emirates

Davide Formolo heeft afscheid moeten nemen van de volledige tricolore die hij van BORA-hansgrohe kreeg. De regerend kampioen van Italië maakte de overstap naar UAE Emirates, maar bij die ploeg is op de kampioenstrui weinig plaats voor het groen, wit en rood van de Italiaanse vlag.

Formolo is niet de enige nationaal kampioen binnen de WorldTour-ploeg die het met een band op de buik moet doen. Ook Maximiliano Richeze (Argentinië) en Yusif Murza (Verenigde Arabische Emiraten) hebben slechts een deels aangepaste kampioenstrui voor 2020.

Op social media heeft het account @ammattipyoraily de reeds gepresenteerde nationale kampioenstruien van wegrenners voor het nieuwe seizoen op een rij gezet. Daarop valt te zien dat meerdere ploegen kiezen voor witte tenues met daarop een baan met de vlag van het land.

De truien van Tim Merlier (België), Adam De Vos (Canada), Warren Barguil (Frankrijk), Toms Skujins (Letland), Bob Jungels (Luxemburg), Amund Grøndahl Jansen (Noorwegen), Michael Mørkøv (Denemarken) en Fabio Jakobsen (Nederland) bestaan volledig uit de vlag van het land.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.