Fortuneo-Samsic hoopt na matig seizoen op wildcard Tour de France

Door , zondag 25 november 2018 om 12:13

foto: Sirotti

Fortuneo-Samsic hoopt komend jaar – ondanks een matig seizoen – opnieuw de Tour de France te rijden. Dit laat teammanager Emmanuel Hubert weten aan Ouest-France. “Het zal moeilijk worden, maar ik geloof erin”, aldus de Fransman.


De ProContinentale ploeg begon juist met hoge verwachtingen aan het seizoen, nadat Hubert Warren Barguil wist te verleiden tot een overstap. De Franse klimmer kende in 2017 nog een zeer succesvolle Tour, met twee ritzeges én eindwinst in het bergklassement. Barguil wist echter op geen enkel moment zijn niveau te halen.

Mede hierdoor won Fortuneo-Samsic afgelopen seizoen slechts twee wedstrijden. Maxime Bouet was de beste in de openingsetappe van Le Tour de Savoie Mont Blanc, terwijl Pierre-Luc Périchon La Poly Normande won. Dat moet beter, beseft ook Hubert. “Daarom hebben we ook André Greipel aangetrokken.”

“Met André hebben we een harde werker binnengehaald, die de renners zal inspireren. Als we al vroeg op het seizoen kunnen winnen, dan zal dit wellicht bevrijdend werken”, zo is de grote baas van mening. “Zijn komst zal zorgen voor meer succes.”

Concurrentie 
Hubert hoopt met het aantrekken van Greipel ook op een wildcard voor de Tour, al beseft hij dat het geen uitgemaakte zaak is. Met Cofidis, Vital Concept, Direct Energie en Wanty-Groupe Gobert is de concurrentie groot. Daarnaast hoopt ook Euskadi-Murias op een uitnodiging.

“Ik geloof erin, maar het zal moeilijk worden gezien de concurrentie. We moeten onszelf echt bewijzen. We hebben met Greipel echter iemand die elf Touretappes heeft gewonnen. Daarnaast is Warren nog altijd een van de speerpunten van het Franse wielrennen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Kasseikletser 25 november 2018 om 12:18

Met deze selectie hebben ze niks te zoeken in de Tour.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.