Fortuneo-Samsic zet fietsen van Look per direct aan de kant
foto: Fortuneo-Oscaro (archief)
dinsdag 26 juni 2018 om 10:46

Fortuneo-Samsic zet fietsen van Look per direct aan de kant

Fortuneo-Samsic verbreekt per direct de contracten met fietsenfabrikant Look. De Franse ProContinentale formatie zal in de Tour de France te zien zijn op een ander merk. Welk merk dat is, is nog niet bekendgemaakt.

“Onze samenwerking is een succes geweest, gebaseerd op een gemeenschappelijke passie en een gezamenlijke wens om het Franse profwielrennen en de industriële kennis te ondersteunen en te promoten”, verklaren Look Cycle-voorzitter Federico Musi en Emmanuel Hubert, de manager van Fortuneo-Samsic. “We wensen elkaar het allerbeste voor de toekomst, te beginnen met de Tour de France van 2018.”

De timing van de breuk is opmerkelijk zo vlak voor de Tour de France. De Bretonse ploeg van onder meer Warren Barguil zal snel een nieuwe partner moeten presenteren. Of Look terugkeert in de wielersport, is nog niet bekend. De samenwerking tussen beide partijen duurde vier jaar.

Update 26 juni – 10.45: Volgens Ouest-France zal het Spaanse merk BH naar verwachting Look gaan vervangen. Het bedrijf sponsort het pro-continentale Burgos-BH. De officiële aankondiging wordt komende woensdag verwacht.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
26 juni 2018 20:53
Past zeker geen motortje in...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.