Fotografe op trouwfeest Remco Evenepoel: “Hij kan niet alleen goed fietsen, maar ook dansen!”
foto: Cor Vos
zondag 6 november 2022 om 11:12

Fotografe op trouwfeest Remco Evenepoel: “Hij kan niet alleen goed fietsen, maar ook dansen!”

In oktober stapten wereldkampioen Remco Evenepoel en zijn Oumi Rayane in het huwelijksbootje. Er is al veel gezegd en geschreven over de trouwerij van het koppel, maar Het Nieuwsblad strikte de fotografe Ilhame Esstouni van het trouwfeest voor een interview. “We werken vaak voor koppels van verschillende achtergronden, zoals Remco en Oumi”, vertelt ze.

Eerst even terug naar de aanvraag, die door de kersverse vrouw Evenepoel werd gedaan. “Toen ik een mailtje kreeg van Oumi, had ik niet door dat het over een bekend koppel ging. Ik ben geen fan van wielrennen. Op een dag toonde mijn man, die wel van sport houdt, mij een bericht over Remco Evenepoel, de wielrenner die zotte prestaties leverde. Ik dacht: ‘Die naam komt me bekend voor!’”, zegt de fotografe lachend.

Ilhame werd tijdens het trouwfeest verrast door Evenepoel. “De sfeer zat heel goed. Na een tijdje stond iedereen op de dansvloer. Plots nam Remco de camera van ons over om te filmen. ‘Jullie moeten toch ook kunnen dansen’, klonk het. Maar dat gebeurt wel vaker op een trouwfeest, dat is dan een teken dat het bruidspaar op zijn gemak is. Met de nodige stress voor mijn duur materiaal natuurlijk”, lacht ze opnieuw.

De moves van Evenepoel
Het moment van de winnaar van de Vuelta a España was overigens niet de enige verrassing voor Ilhame, vertelt ze enthousiast. “Toen er een liedje van Michael Jackson gedraaid werd, liet hij zich helemaal gaan. Ik dacht: wauw, die man kan niet alleen goed fietsen, maar ook goed dansen. Dat belooft voor het editen van de film!”

Bekijk hier de foto’s van de trouwerij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.