Française Marion Sicot (Doltcini-Van Eyck) test positief op EPO

vrijdag 20 september 2019 om 10:41
Française Marion Sicot (Doltcini-Van Eyck) test positief op EPO

foto: Cor Vos

Marion Sicot heeft wat uit te leggen aan haar ploeg Doltcini-Van Eyck Sport en de Franse wielerfederatie. De 27-jarige Française heeft namelijk een positief plasje ingeleverd tijdens de Franse kampioenschappen in La Haye-Fouassière. Sicot wacht nu op de resultaten van de B-staal.

De Franse wielrenster – die nog altijd op zoek is naar haar eerste profzege – deed eind juni mee aan het nationaal kampioenschap. Sicot reed naar de tiende tijd op het Frans kampioenschap tijdrijden, terwijl ze negende werd in de wegrit. Enkele dagen later kwam echter het EPO-verhaal naar buiten.

De renster zou na het Frans kampioenschap eigenlijk deelnemen aan La Course, maar dat feestje ging niet door. Sicot hangt nu een schorsing boven het hoofd, maar ze wacht op de resultaten van de B-staal. Ze houdt zelf vol onschuldig te zijn. “Ik heb mezelf niets te verwijten”, zo vertelt ze aan L’Equipe.

Sicot werd getraind door Franck Alaphilippe, de neef en trainer van wereldtopper Julian Alaphilippe. De samenwerking stopte echter net na het Frans kampioenschap. Franck Alaphilippe – die nu als coach werkzaam is bij Deceuninck-Quick-Step – is niet bereikbaar voor commentaar.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone