Francesco Gavazzi boekt eerste seizoenszege in Ronde van Burgos
foto: Sirotti
dinsdag 7 augustus 2018 om 17:06

Francesco Gavazzi boekt eerste seizoenszege in Ronde van Burgos

Francesco Gavazzi heeft de eerste etappe van de Ronde van Burgos op zijn naam geschreven, zijn eerste zege van 2018. De 34-jarige renner van Androni Giocattoli-Sidermec wist de Spanjaarden Pello Bilbao en Alex Aranburu van zich af te houden op de Alto Del Castillo. De ervaren Italiaan is tevens de eerste leider.

De veertigste editie van de Ronde van Burgos werd om 13.00 uur in gang geschoten, met een 157 kilometer lange etappe van en naar Burgos, de hoofdstad van de gelijknamige (Spaanse) provincie. De finale beloofde pittig te worden: de finishstreep was namelijk getrokken op de korte maar steile Alto Del Castillo. Voordat het zover was, tekenden zes renners voor de traditionele vlucht van de dag.

Kopgroep op tijd ingerekend
Sindre Lunke, Ricardo Garcia, Pablo Torres, Diego Pablo Sevilla, Lucas De Rossi en Bryan Nauleau: dit zestal kreeg al na tien kilometer een vrijgeleide van het peloton. De avonturiers fietsten een maximale voorsprong bijeen van zes minuten, maar zagen hun voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Ruim voor de daadwerkelijke finale werd de kopgroep ingerekend door het peloton, waar Sky het commando voerde. Het peloton reed vervolgens in gestrekte draf naar de Alto Del Castillo, waar de organisatie de finishstreep had getrokken. Dit was het sein voor Astana om het initiatief over te nemen, in dienst van hun kopman Pello Bilbao.

Alto Del Castillo brengt spektakel
Het was echter Merhawi Kudus die op de slotklim – die enkele zeer technische en smalle passages kende – als eerste zijn kaarten of tafel gooide. De Eritreeër vertrok met veel zwier, maar oude rot Gavazzi wist zijn wiel te houden. De Italiaan kwam er vervolgens op het gepaste moment uit.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
7 augustus 2018 17:59
Van kop af aan. Erg netjes.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.