Franck Bonnamour nog twee jaar bij B&B Hotels
foto: Cor Vos
maandag 19 juli 2021 om 16:39

Franck Bonnamour nog twee jaar bij B&B Hotels

Waar Bryan Coquard en Quentin Pacher gaan vertrekken, blijft Franck Bonnamour langer bij B&B Hotels. De winnaar van de Prijs voor de Superstrijdlust in de voorbije Tour de France ligt nu tot eind 2023 vast bij het Franse ProTeam.

Bonnamour had al een contract tot eind 2022 bij B&B Hotels p/b KTM, maar dat is opengebroken en verlengd met een extra seizoen. In de Ronde van Frankrijk baarde de 26-jarige coureur uit Bretagne opzien met zijn aanvalslust, wat hem uiteindelijk de prijs voor meest strijdlustige renner opleverde. Ook werd hij in zijn allereerste grote ronde knap 22ste in het eindklassement.

Stap voorwaarts
“Deze ploeg is precies wat ik zocht. Ik voel een geweldige sfeer en een structuur die heel goed werkt. De mens staat daarin centraal. De hele staf toont vertrouwen en daardoor heb ik een stap voorwaarts kunnen zetten en op die weg wil ik verder”, vertelt Bonnamour, die bezig is aan zijn eerste jaar bij B&B Hotels. Hiervoor kwam hij van 2016 tot en met 2020 uit voor Arkéa-Samsic.

Ploegmanager Jérôme Pineau is erg tevreden met het nieuwe contract van Bonnamour. “Franck zal zijn ontwikkeling voortzetten in een goede omgeving en met een programma dat voor hem op maat is”, geeft hij aan. “De ploeg wil nieuwe stappen maken en het verlengen van het contract van een renner met een dergelijk potentieel is daarbij prioriteit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.