Goed nieuws voor de Tour? Frankrijk wil in augustus 5.000 fans toelaten
foto: Cor Vos (archief)
maandag 15 juni 2020 om 16:53

Goed nieuws voor de Tour? Frankrijk wil in augustus 5.000 fans toelaten

De Franse minister van Sport Roxana Maracineanu heeft zich uitgesproken over het toelaten van toeschouwers bij sportwedstrijden en andere grote evenementen. De regering heeft vooralsnog een limiet gesteld van 5.000 mensen. Dat zou vanaf 22 augustus mogelijk moeten zijn, als het Franse voetbalseizoen weer moet beginnen. De Tour de France begint een week later…

Maracineanu houdt wel een slag om de arm. Ze zegt dat het aantal van 5.000 toeschouwers nog aangepast kan worden als bekend is hoe de ontwikkeling van het coronavirus zich doorzet. “We zullen ervoor zorgen dat, als de gezondheidssituatie het toelaat, die aantallen kunnen toenemen”, zegt de minister.

“Het gaat ons vooral om de manier waarop supporters het stadion bereiken, met welk vervoersmiddel”, gaat Maracineanu verder tegen persbureau AFP. Ze wil vooral drukke (verkeers)stromen vermijden in het openbaar vervoer en andere openbare ruimtes.

In hoeverre deze versoepelde maatregelen gevolgen hebben voor de Tour de France en het toelaten van bezoekers bij de start, finish en onderweg, wordt niet benoemd. Toch kan het plan om weer toeschouwers toe te laten als een goed signaal gezien worden voor de volgers van de Tourkaravaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.