‘Franse hardrijder Rémi Cavagna heeft aanbieding van Movistar op zak’
foto: Cor Vos
maandag 10 juli 2023 om 15:52

‘Franse hardrijder Rémi Cavagna heeft aanbieding van Movistar op zak’

Is Rémi Cavagna bezig aan zijn laatste maanden in dienst van Soudal Quick-Step? De 27-jarige Franse hardrijder zou volgens Het Nieuwsblad een ‘zeer interessante aanbieding’ van de Spaanse wielerploeg Movistar op zak hebben.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Cavagna is momenteel bezig aan zijn zevende seizoen in dienst van Soudal Quick-Step, maar is volgens Het Nieuwsblad dichtbij een overstap naar Movistar. Cavagna maakte in 2017 zijn profdebuut onder de vleugels van teammanager Patrick Lefevere, nadat hij in 2016 ook al uitkwam voor Klein Constantia, de toenmalige opleidingsploeg van het huidige Soudal-Quick-Step.

Cavagna boekte zijn eerste profoverwinning in 2018 – met Dwars door West-Vlaanderen – en was in de daaropvolgende seizoenen goed voor nog eens tien zeges. Zo won hij in 2019 de negentiende etappe in de Vuelta a España, was hij goed voor tijdritzeges in de Ronde van Romandië en de Ronde van Polen en verder werd hij ook twee keer Frans kampioen tegen de klok. Dit jaar staat de teller al op drie overwinningen.

Vertrekkers
Cavagna is niet de enige renner die lijkt te vertrekken bij Soudal Quick-Step. Het was al bekend dat sprinter Fabio Jakobsen na dit seizoen de ploeg zal verlaten en ook voor de Italianen Andrea Bagioli en Davide Ballerini lijkt het avontuur bij Soudal Quick-Step erop te zitten na dit seizoen. Het is ook nog niet zeker of Tim Declercq volgend seizoen nog uitkomt voor de formatie van Lefevere.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.