Franse hoop Bardet: “Ik heb nog nooit zo’n zware slotweek gezien”
foto: Cor Vos
donderdag 4 juli 2019 om 14:45

Franse hoop Bardet: “Ik heb nog nooit zo’n zware slotweek gezien”

De Britten hopen op een nieuwe Tourzege van Geraint Thomas, de Colombiaanse wielerfans kijken reikhalzend uit naar de prestaties van wonderkind Egan Bernal en Nederland rekent op Steven Kruijswijk. De Fransen richten zich vooral op Thibaut Pinot en Romain Bardet. “Maar ik sta al jaren onder druk”, zo vertelt Bardet.

Bardet doet zijn verhaal op een persconferentie van zijn werkgever AG2R La Mondiale. De 28-jarige klimmer is al jaren de gedoodverfde opvolger van Bernard Hinault, nog altijd de laatste Franse tourwinnaar. Bardet stond in 2016 en 2017 al op het eindpodium, maar winnen deed hij nog niet.

De grote vraag is: weet Bardet dit jaar wel de Tour te winnen? “Ik probeer zo hoog mogelijk te eindigen, maar ik hoop ook een etappe te winnen”, is hij voorzichtig. “Het is goed dat er dit jaar meerdere Franse klassementsrenners aan de start staan”, doelt hij onder meer op Pinot.

Ideaal parcours 
Beide renners krijgen dit jaar overigens een ideaal parcours voorgeschoteld, met relatief weinig tijdritkilometers maar wel veel beklimmingen. “Ik heb nog nooit zo’n zware slotweek gezien”, is Bardet van mening. “Bovendien krijgen we al vroeg de eerste bergetappe. Vorig jaar duurde het ontzettend lang vooraleer we gingen klimmen.”

De Franse favoriet staat ook nog stil bij enkele concurrenten. “Er is uiteraard Team Ineos met Geraint Thomas en Egan Bernal, maar ik verwacht ook veel van Jakob Fuglsang. Hij is dit seizoen namelijk de sterkste renner. Verder is het uitkijken naar Mikel Landa, Daniel Martin, Adam Yates en Steven Kruijswijk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.