Fransman Enzo Paleni wint Triptyque des Monts et Châteaux, Segaert vierde
Ter illustratie - foto: Cor Vos
maandag 4 april 2022 om 08:53

Fransman Enzo Paleni wint Triptyque des Monts et Châteaux, Segaert vierde

Enzo Paleni is de nieuwe eindwinnaar van de beloftekoers Le Triptyque des Monts et Châteaux. De Franse renner uit de opleidingsploeg van Groupama-FDJ wist in de slotetappe, die door de Noor Per Strand Hagenes werd gewonnen, zijn koppositie in het algemeen klassement vast te houden. Alec Segaert raakte op de laatste dag zijn podiumplaats kwijt.

Nadat de Italiaan Lorenzo Milesi (Development Team DSM) gisteren de ochtendetappe, een tijdrit, had gewonnen en de Fransman Enzo Paleni (Groupama-FDJ) daarin de leiding in het klassement had gepakt, stond later op de dag tussen Ellezelles en Frasnes-lez-Anvaing een lastige middagrit op het programma. Na 96 kilometer wachtte de renners een aankomst heuvelop. Nadat de ploeg van Paleni de koers had gecontroleerd, werd op de slotklim de strijd om de dagzege beslist.

Daar viel Per Strand Hagenes (Jumbo-Visma Development Team), die eerder in de etappe nog tegen de grond was gegaan, aan en de Noorse renner kwam met een kleine voorsprong op de Nederlander Tibor Del Grosso en de Luxemburger Arthur Kluckers over de finish. Door zijn zege ging Hagenes zijn landgenoot Stian Fredheim en Alex Segaert voorbij naar de tweede plaats in het klassement. Segaert moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de vierde plek.

Paleni treedt op de erelijst in de voetsporen van onder anderen beroepsrenners Mikkel Bjerg en Jasper Philipsen, die de vorige edities van de meerdaagse wedstrijd wisten te winnen.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
4 april 2022 10:47
Vreemde keuze om dit exclusief op de Belgische dode hoek te plaatsen. En ook nog eens jammer dat de uitslag er niet bij staat

Om te reageren moet je ingelogd zijn.