Franzoi: “Ik ga het veld met de weg combineren”
dinsdag 17 november 2009 om 13:42

Franzoi: “Ik ga het veld met de weg combineren”

Enrico Franzoi is maar wat blij met zijn nieuwe contract bij BKCP. Per 1 januari zal de 27-jarige Italiaan bij de ploeg van Niels Albert en manager Christoph Roodhooft aan de slag gaan. In 2010 combineert hij het veldritseizoen met een aantal wedstrijden op de weg.

“Dit was niet echt een moeilijke keuze”, geeft Franzoi meteen toe aan Het Nieuwsblad. “Ik voel me meer crosser dan wegrenner. Bij mijn huidige ploeg Liquigas is er amper belangstelling voor veldrijden. Ik voelde me er een eenzaat. Hier voel ik me goed. En misschien krijg ik straks ook eens een cadeautje van Niels Albert. Blij dat ik met en voor hem mag rijden, in plaats van tegen hem.”

Het wegrijden heeft de Italiaan nog zeker niet afgezworen. “40 a 50 dagen per jaar op de weg koersen kan niet slecht zijn voor het veldrijden”, zegt hij. “Bovendien beschikken we over een team dat ook op de weg uit de voeten kan. Ik heb nog altijd ambities en in enkele wedstrijden die ons liggen moeten we behoorlijk kunnen scoren.”

Dit kan manager Roodhooft alleen maar beamen. “Dit is vooral positief voor onze zomeractiviteiten. We hadden altijd moeilijkheden om in het wegwielrennen wat poorten te openen. Met Franzoi en een wereldkampioen veldrijden zoals Albert moet ons dat straks beter lukken. Kunnen we misschien ook makkelijker keuzes maken wat rondjes betreft. Daarnaast is het goed voor de internationalisering van het veldrijden en voor kopman Niels Albert, omdat we met Franzoi erbij wat druk proberen weg te nemen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.