‘Frederik Backaert op weg naar Vital Concept-B&B Hotels’
foto: Cor Vos
vrijdag 30 augustus 2019 om 11:35

‘Frederik Backaert op weg naar Vital Concept-B&B Hotels’

Frederik Backaert koerst nu nog voor Wanty-Gobert, maar volgens Ouest-France zal de 29-jarige Oost-Vlaming volgend jaar uitkomen voor Vital Concept-B&B Hotels, dat vanaf 2020 door het leven gaat als B&B Hotels-Vital Concept. Ook WielerFlits hoorde in de wandelgangen dat Backaert op weg is naar de Franse formatie.

Backaert werd in 2014 prof bij Wanty-Gobert, maar begin dit jaar leek er al een einde te komen aan de samenwerking tussen beide partijen. De renner kreeg pas op 5 januari het goede nieuws dat zijn contract werd verlengd. “Eigenlijk hadden we op het einde van het seizoen al een akkoord”, vertelde Backaert eerder aan WielerFlits.

“Maar het werd steeds maar uitgesteld. En weer uitgesteld. Eind december bleek die sponsordeal rond. En op 5 januari kon ik ook zelf tekenen”, aldus Backaert, die hulp kreeg van ploegleider Hilaire Van der Schueren. “De relatie met Hilaire is nog steeds intact. Ik ben hem trouwens dankbaar dat hij er bij het management op heeft aangedrongen mij aan boord te houden. We weten na al die jaren wat we aan elkaar hebben.”

Nu, ruim zeven maanden later, lijken Backaert en Wanty-Gobert toch uit elkaar te gaan. Mocht de aanvaller inderdaad een contract tekenen bij Vital Concept-B&B Hotels, dan zal hij ploeggenoot worden van onder meer Bryan Coquard en Pierre Rolland.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.