Frederik Frison kent opnieuw pech: meerdere breuken na val in Vierdaagse van Duinkerke
foto: Cor Vos
dinsdag 4 juni 2024 om 16:30

Frederik Frison kent opnieuw pech: meerdere breuken na val in Vierdaagse van Duinkerke

Frederik Frison had zich zijn eerste seizoen voor Q36.5 ongetwijfeld anders voorgesteld. De 31-jarige coureur was na een aanval door een hond al drie maanden uit de roulatie, maar de laatste weken leek het de goede kant op te gaan. Alleen: bij een val in de Vierdaagse van Duinkerke heeft Frison enkele breuken opgelopen.

Het gaat om een gebroken borstbeen en twee gebroken ribben. De oud-renner van Lotto Dstny liep deze blessures op bij een val in de vierde etappe naar Pont-à-Marcq. “Ik zat mee in een klein achtervolgend groepje, maar schijnbaar hing er wat slijk aan mijn voorste tube en bij het afdraaien van een kasseistrook ben ik onderuit geschoven”, doet Frison bij Het Nieuwsblad zijn verhaal. “Ze hebben mij meteen in de ambulance gelegd en naar het ziekenhuis afgevoerd.”

De schade leek aanvankelijk nog te overzien. Radiologisch onderzoek bracht ‘alleen’ enkele zware kneuzingen aan het licht. “En ’s anderendaags in het ziekenhuis in Geel kwamen ze tot dezelfde conclusie”, schetst Frison. “Niets gebroken, vooral kneuzingen. Wat denk je dan? Op de tanden bijten, trainen en blijven koersen. Ik wilde namelijk geen conditie verliezen. Ik startte en finishte nog in Rund um Köln. Vorige week in de Franco Belge ben ik nog wel gestart, maar heb ik de finish niet gehaald.”

Er bleek toch meer aan de hand. “Ik ervaarde geen beterschap, de zwelling ging niet weg en de pijn werd alleen maar erger. In het ziekenhuis van Herentals liet ik opnieuw foto’s nemen en daar zagen ze dat ik mijn borstbeen en twee ribben gebroken had. Die ribben, dat valt wel mee. Het is vooral het borstbeen dat zorgen baart. Het is nu echt belangrijk om dat bot een rustperiode te gunnen want anders krijgt het de kans niet om te herstellen.”

“Ik hoop vooral dat de tegenslag eindelijk ophoudt”
Het is voor de sterke klassiekerrenner een nieuwe streep door de rekening. “Waarom moet dit mij weer overkomen, denk je dan. Ik wilde mezelf na mijn mislukt voorjaar eindelijk tonen en dan gebeurt zoiets weer. Je hebt zo van die jaren dat alles samen komt. Aan wat ligt dat? Pech, brute pech. Bij de ploeg begrijpen ze wel dat ik er zelf ook weinig aan kan doen. Ik hoop eind juli, begin augustus terug in competitie te komen. Maar ik hoop vooral dat de tegenslag eindelijk ophoudt. Het is genoeg geweest.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.