Frederik Frison maakt beste indruk ooit: “Maar ik ga nu niet harder op tafel slaan”
foto: Cor Vos
Zeger Schaeken zaterdag 1 april 2023 om 19:15

Frederik Frison maakt beste indruk ooit: “Maar ik ga nu niet harder op tafel slaan”

Interview Frederik Frison heeft dit voorjaar een aantal keer kunnen verbazen. De 30-jarige renner van Lotto Dstny reed in de Classic Brugge-De Panne en in Gent-Wevelgem naar een verrassende vierde plaats. Frison heeft duidelijk stappen gemaakt. “Ik verkeer in topvorm”, vertelde hij aan WielerFlits.

“Ik heb een heel goed gevoel. Ik denk dat ik fris genoeg ben voor de koersen die nu nog gaan komen. De conditie is in ieder geval echt top”, gaf Frison aan. Na zijn sterke resultaten in een aantal eendagskoersen lijkt Frison klaar te zijn voor een belangrijkere rol bij Lotto Dstny. “Maar ik ga nu niet per se harder op tafel slaan. Ze weten wat ik kan.”

Frison heeft al heel wat ervaring. Hij weet dan ook dat er in de koers zeer veel kan gebeuren en dat de sterkste renners altijd naar boven zullen komen. “Dat gebeurde met mij bijvoorbeeld in de Classic Brugge-De Panne en ook in Gent-Wevelgem. Die twee vierde plaatsen waren natuurlijk een opsteker. Het was heel leuk om dat te kunnen neerzetten.”

Frison: “De Ronde in beeld rijden, dat is ook mooi”
De volgende koers op het programma van de Belg is de Ronde van Vlaanderen, een koers waar Frison niet al te goed presteerde in het verleden. In drie van zijn vier deelnames gaf hij op. In 2020 bolde hij als 41ste over de streep. “De Ronde van Vlaanderen is een speciale koers. Er wordt heel aanvallend gekoerst, waardoor je vaak een open wedstrijd krijgt. Iedereen haalt er automatisch het beste uit zichzelf.”

“Ik wil zondag zo hoog mogelijk eindigen, maar het is moeilijk om daar een plaats op te plakken”, gaf Frison mee. “Een goede en mooie Ronde van Vlaanderen in beeld rijden, dat is ook mooi.” De Kempenaar voelt zich duidelijk goed bij Lotto Dstny. Afgelopen zomer leerden we hem nog kennen als imitator van een aantal prominente figuren in het wielrennen. “Eerst was ik bekend door dat soort zaken, maar nu ook door de pedalen. Dat is leuk.”

“Voor mij is er wel niet zo heel veel veranderd. Mijn resultaten zijn wel anders en dat geeft een goed gevoel. Het is mooi om in deze periode van het jaar goed te zijn. Verder hoop ik ook in Parijs-Roubaix goed te zijn, dat is een koers die me in principe nog beter ligt”, besloot Frison.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.