Frederik Frison mist Openingsweekend na aanval door hond: “Werd gebeten in mijn edele delen”
foto: Cor Vos
zondag 25 februari 2024 om 15:40

Frederik Frison mist Openingsweekend na aanval door hond: “Werd gebeten in mijn edele delen”

Update Frederik Frison zal niet te zien zijn in de Omloop Het Nieuwsblad. Dat heeft een opvallende reden; Frison werd afgelopen week aangevallen en gebeten door een hond. Dat laat zijn Zwitserse ploeg Q36.5 weten op sociale media.

Het ongelukkige incident gebeurde toen Frison zijn dochter ging halen op school. “Hij was in een zeer goede conditie. Hij ligt niet meer in het ziekenhuis, maar wordt wel nog behandeld voor de verwondingen. Hij zal een tijdje buiten strijd zijn. Het is nog niet duidelijk wanneer hij weer in competitie kan komen.”

Frison maakte dit seizoen de overstap van Lotto Dstny naar Q36.5, waar hij hoopt voor eigen kansen te gaan. Vorig jaar werd hij nog vierde in de Classic Brugge-De Panne en in Gent-Wevelgem.

Update 25 februari om 15.40 uur: Frison gebeten in edele delen
Inmiddels zijn er meer details bekend over het bizarre incident. “Ik ging in de late namiddag op bezoek bij kennissen toen het gebeurde. Op het moment dat ik binnenkwam, werd ik plots aangevallen door de hond van het gezin, een Weimaraner, met pijnlijke gevolgen. De hond beet me immers in de edele delen. En zonder in detail te treden: de schade is best groot”, vertelt Frison aan Het Nieuwsblad.

“Ook de hand is op twee plaatsen genaaid. Dat komt omdat ik me wilde verweren en de hond probeerde weg te duwen. Sinds vandaag (zaterdag, red) is de pijn een beetje draaglijk. Al blijft zitten en rechtstaan nog wel pijnlijk. Ik ben woensdagavond meteen geopereerd. Wil je alstublieft uroloog Philip Den Hollander van het Sint-Dimpnaziekenhuis in Geel zeker vermelden. Want ik heb heel veel aan zijn goede zorgen te danken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.