Frederik Frison terug in competitie: “Maar de ribben doen nog altijd pijn”

Frederik Frison terug in competitie: “Maar de ribben doen nog altijd pijn”

Foto: Cor Vos

zondag 5 juni 2022 om 19:30
Interview

Frederik Frison reed in de Heistse Pijl zijn eerste wedstrijdkilometers sinds Dwars door Vlaanderen, eind maart. De Kempenaar is opgelucht, maar koerst nog altijd met pijn. “En dat kan nog een tijdje duren”, aldus de hardrijder van Lotto Soudal aan WielerFlits.

We laten de 29-jarige Frison zijn pechverhaal van de afgelopen maanden zelf nog eens doen. “Het begon allemaal met een sleutelbeenbreuk tijdens Dwars door Vlaanderen. Een spijtige zaak, want zo miste ik een groot deel van het voorjaar. Er waren nog heel wat koersen waar ik echt goed wou zijn, maar we hebben direct beslist om rust te nemen.”

“Na die rustperiode en een paar goede trainingen, ben ik in mei op hoogtestage gegaan. Helemaal aan het einde van die stage heb ik een accident gehad met een auto die de baan op kwam gereden. Gevolg: een klaplong en gebroken rib. Net op het moment dat ik terug naar mijn beste niveau aan het groeien was. Om dan terug vanaf nul te moeten beginnen, is best zwaar.”

Foto: Cor Vos

En ook nu is Frison niet pijnvrij. “De val (midden mei, red.) is nog niet zo lang geleden, waardoor ik bij bruuske bewegingen of diep inademen nog steeds pijn heb aan mijn ribben. Ook met mijn conditie is het nog wat afwachten hoe ik de opeenvolging van wedstrijden verteer, maar het is zeker nog niet top. In elk geval ben ik blij om terug een rugnummer op te kunnen spelden.”

Druk programma
Frison kent in juni meteen een druk programma. “De Brussels Cycling Classic, Ronde van Limburg, Elfstedenronde en de Baloise Belgium Tour. Ideaal om de trainingsachterstand weg te werken en koersritme op te doen. Niet simpel als je maar weinig hebt getraind, maar ik wil koers na koers beter worden. Daar heb ik veel competitie voor nodig.”

“Ik word vaak de eerste man van de ploeg die de koers mag controleren, dus ik hoop dat ik daarmee mijn steentje kan bijdragen aan de goede resultaten binnen de ploeg. En vooral dat ik de rest van het seizoen van pech bespaard blijf.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone