‘Fröhlinger weg bij Team Sunweb’

donderdag 14 november 2019 om 11:56
‘Fröhlinger weg bij Team Sunweb’

foto: Cor Vos (archief)

Johannes Fröhlinger lijkt op weg naar de uitgang bij Team Sunweb. De 34-jarige Duitser komt binnenkort met nieuws over zijn toekomst, meldt Radsport-News. Fröhlinger rijdt sinds 2011 voor de Nederlands-Duitse formatie.

Voor de ervaren helper was 2019, net als voor heel Team Sunweb, geen groot succes. “Met een lange periode in Australië had ik een mooie binnenkomer in 2019, maar daarna werd ik begin maart na de Omloop Het Nieuwsblad door een heel sterk virus getroffen. In mijn hele leven was ik nog niet zo ziek. De koorts hield een hele week aan”, legt Fröhlinger uit. “Afgezien van botbreuken heb ik voor het eerst in negen seizoenen wedstrijden moeten afzeggen omdat ik wekenlang niet kon koersen.”

Na een lange absentie keerde hij in de zomer terug. “Tijdens het Duits kampioenschap en in juli en augustus voelde ik mij erg goed”, zegt de wegkapitein. Alleen waren er die periode geen wedstrijden. Zo werd Fröhlinger niet geselecteerd voor de Vuelta a España en reed hij in het najaar eendagskoersen in Canada, België en Italië. Zijn seizoen sloot hij af in Guangxi. “In de tweede seizoenshelft had de ploeg niet echt meer plannen met mij.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.