Froome: “Als ik volgend jaar de beste ben, werkt Bernal voor mij in Tour”

maandag 14 oktober 2019 om 19:08
Froome: “Als ik volgend jaar de beste ben, werkt Bernal voor mij in Tour”

Chris Froome - foto: Cor Vos

Chris Froome moest de voorbije Tour de France geblesseerd zien hoe ploeggenoot Egan Bernal de Ronde van Frankrijk op zijn naam schreef. Volgend jaar wil de Brit echter weer ‘gewoon’ meedoen om de zege en het liefst wil hij opgaan voor zijn vijfde eindzege. Op de steun van Bernal kan hij alvast rekenen, zo zegt Froome in een interview met France Télévisions.

Het succes van de Colombiaan in La Grande Boucle lijkt nog niet voor strubbelingen in de ploeg te hebben gezorgd. “Bernal heeft tegen mij gezegd dat hij klaar is om volgend jaar voor mij te werken. Maar dan zal ik wel de beste moeten zijn”, voegt Froome eraan toe. “Als hij de sterkste is zal ik blij zijn als hij wint. Want dat is koers: de sterkste wint.”

Froome is in elk geval nog niet van plan te stoppen met koersen. Ook niet na een eventuele vijfde Touroverwinning, dat bovenaan zijn wensenlijstje prijkt. “Nee, zo ben ik niet. Iedereen zegt me dat ik moet stoppen als ik aan de top sta, maar ik houd van wielrennen en ik wil graag verder doen. Als ik niet kan winnen, zal ik iemand anders helpen die kan winnen.”

“We mogen niet overhaasten”
Hoe het intussen met het herstel van de Ineos-renner gaat? Tegenover AP is ploegbaas Dave Brailsford voorzichtig optimistisch. “Hij heeft grote vorderingen gemaakt, maar er is nog een lange weg te gaan. Er is de drang om zo snel mogelijk terug te zijn, maar we moeten het stap voor stap doen. We mogen niet overhaasten, want als je te snel wilt bekoop je dat later. Met zijn vastberadenheid en veerkracht ben ik er zeker van dat hij terug aan de top komt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.