Froome: “Contador is de te kloppen man”
vrijdag 5 juni 2015 om 12:04

Froome: “Contador is de te kloppen man”

Chris Froome verwacht dat Alberto Contador zijn voornaamste tegenstander zal zijn in de Tour de France. De renner van Sky zal de komende week te zien zijn in het Critérium du Dauphiné, terwijl de Spanjaard nog even bijkomt van zijn zege in de Giro d’Italia. Maar tegen de tijd dat er in Utrecht vertrokken gaat worden, vreest Froome de vorm van ‘El Pistolero’.

Froome was de afgelopen weken te vinden op Tenerife, waar hij zich voorbereidde op wat komen gaat. De Daily Telegraph zocht de Brit op en vroeg hem naar zijn rivalen. “Contador, absoluut”, zei hij toen hem gevraagd werd naar zijn voornaamste tegenstander. “Hij heeft een ongelooflijk palmares in de grote rondes. Ik kan mannen als Nibali, Quintana en Valverde niet afschrijven, maar Contador springt er echt uit. Hij is de maatstaf, de te kloppen man.”

Froome gaf toe veel met zijn tegenstanders bezig te zijn in de aanloop naar de Tour. “Het drijft me. Ik denk veel aan mijn rivalen als in train. Ik vraag me af of ze op dezelfde manier trainen, of ze ook zo diep gaan. Ik gebruik het ter motivatie.”

RIDE Magazine
62 Reacties
Sorteer op:
5 juni 2015 12:05
Froome is geobserdeerd door Bertje. Hij gaat er mee naar bed en staat er mee op.

Overigens wel grappig dat hij Valverde noemt als gevaarlijke klant. Waarschijnlijk uit beleefdheid, want die is natuurlijk niet van het niveau van Froome en Contador. En zelfs niet van Quintana en Nibali.
5 juni 2015 12:09
Verwacht jij nog iets van Purito, Purito?
5 juni 2015 12:12
****Quintana
***Froome, Contador
**Nibali, Valverde, Pinot
*Bardet, Mollema, Van Garderen, Rodriguez

Zoiets. Geen Peraud
5 juni 2015 12:13
Ik ben benieuwd of Nibali kan laten zien dat hij mee kan op het niveau- Froome-Quintana-Contador
5 juni 2015 12:15
@FC Wheelie
Heel veel. Hij kan lekker in de luwte verrassen. Ik zet hem (gewaagd) op plek 3, omdat ik nooit geloof dat de grote vier ook 1 t/m 4 zullen eindigen. Ik zie Froome die eerste week niet overleven, en Contador is een vraagteken (m.b.t. 3e week).

Valverde is daarnaast een mindere klimmer in het hooggebergte. En geen Tour-renner. In 2014 werd hij bij momenten bergop zelfs weggereden door mannen als Peraud en Van Garderen. En dat ondanks een fantastisch voorjaar. Purito schat ik daarom al hoger in.

Bovendien is het echt een parcours voor hem. Geen lange individuele TT, veel aankomsten op een muurtje en lastige explosieve bergritten. En hij heeft bergop een zeer sterke ploeg (met Moreno, Caruso, Losada en Machado). Alleen die kasseienrit moet hij overleven, en de ploegentijdrit. Maar dat kan.
5 juni 2015 12:17
Contador is misschien zijn belangrijkste rivaal voor de derde plek ;-)
5 juni 2015 12:26
Wat aantrekkelijk van de aankomende tour is is dat de punchers Valverde & Purito een relatief goede kans hebben om zich met de beste ronderenners te gaan meten. Movistar heeft met Quintana en Valverde het sterkste duo in handen en ik zie laatstgenoemde de eerste week het best overleven en in het geel aan deel II beginnen, wat uitermate gunstig is voor Quintana!
5 juni 2015 12:28
Het gebruikelijke gedraai weer van Froome..
5 juni 2015 12:31
Ik denk dat Nibali de te kloppen man is en met Westra en Boom zal hij kunnen wegrijden op de kasseien.
5 juni 2015 12:39
ik hou het op Quintana
5 juni 2015 12:44
Quintana, by far... Enige wat tegen kan zitten is pech op de kasseien, maar bergop zie ik niet wie hem kan volgen met zijn 55 kilootjes, ook Bertje niet, ook Vroem vroem niet...
5 juni 2015 12:45
De Tour is altijd een vreemde wedstrijd. Normaal gesproken is Valverde een man die zeker tot de beste 5 ronderenners behoort, maar in de Tour komt het er niet uit, door bv valpartijen, lekke banden etc. @Purito zegt wel dat Valverde vorig jaar niet eens Peraud en Van Garderen kon volgen, maar zijn vorm was in de Tour niet super. Kijk naar de Tour van 2013, waar hij in de eerste bergritten bij de beste drie mannen was. Daarna gedesillusioneerd na zijn lekke band de eerste bergritten redelijk laten lopen(Mont Ventoux), maar op Alpe d'Huez reed hij weer met de beste mee naar boven terwijl hij toch knechtte voor Quintana.

Maar zoals ik al zei, de eerste week zal cruciaal zijn voor de klassementsrenners. Denk aan de rit naar de Muur van Hoei. Als je daar valt(zoals Froome dit jaar in de Waalse Pijl), kan je veel tijd verliezen.
5 juni 2015 12:49
Mooie analyse Purito. Het deelnemersveld is echt legendarisch sterk. Maar daar is al genoeg over gezegd. Nog een maandje geduld!
5 juni 2015 12:53
Hij ziet zichzelf liever als underdawg, vind ik best jammer.
5 juni 2015 12:53
@VBN
Ja natuurlijk. Valverde liet het lopen op de Ventoux. Kijk de beelden nog eens terug, was van niet beter kunnen.

Quintana en Purito werden beter naarmate de ronde vorderde. Die laatste was zo slecht in de Pyreneeën door een harde val in rit zes (meen ik). In de Alpen waren zij, en Froome, outstanding. Valverde kon ook gewoon niet volgen. Het hele seizoen 2013 was hij ook minder dan mannen als Froome, Quintana en Purito.

Je hebt Contador en Froome. Dan komen Nibali en Quintana daar vlak achter. En dan pas komen Pinot, Purito en Valverde. En die drie ontlopen elkaar niet zoveel. In een Tour vind ik zelfs Valverde de mindere van de drie.
5 juni 2015 12:59
@Purito

Wie zitten er dan in categorie 4 volgens jou?
5 juni 2015 13:01
@reznik
Al de rest, met Gesink natuurlijk als eerste die in me opkomt ;)
5 juni 2015 13:09
Voor mij is het Quintana. Zal in geen een bergetappe erdoorheen zakken. Als hij na week 1 niks verloren heeft voor mij absoluut de favoriet.
5 juni 2015 13:10
@ Romains: Het is gissen, maar ik denk dat Froome met Henao misschien wel een sterker duo is dan Quintana Valverde.

Verder ben ik het eens met Purito, de grote vier worden vast niet 1 t/m 4, en dat is na de eerste week waarschijnlijk al duidelijk. Ik zou alleen niet kunnen aanwijzen wie van de vier, het leuke deze editie is dat er vier topfavorieten zijn, maar dat ook bij alle vier (nu) vraagtekens te plaatsen zijn.
5 juni 2015 13:13
Ok, we zullen zien met Henao, dát vind ik nou echt een overschatte renner, schone taak aan m om dat te weerleggen :)
5 juni 2015 13:14
@Purito

Jammer dat je alle andere onder de rest schaart. Ook zij verdienen onderscheid. Al doet het mij een deugd dat Gesink wel als eerste in je opkomt.

Kan purito het nog aan 3 weken strijden op top niveau of legt hij mooi zijn piek in de 3e week. Iets wat in deze tour een pre is toch?
5 juni 2015 13:15
Mensen een man genaamd Aru doet ook mee aan de tour dit jaar. Ik zou hem minstens 2 sterren geven en kom alsjeblieft niet met het feit dat hij al de giro heeft gereden en daarom niet top kan zijn in de tour.
5 juni 2015 13:20
@Contador
Aru zal waarschijnlijk niet mee doen. Die mening wordt althans wel gedeeld in het Astana kamp zelf.
5 juni 2015 13:21
@reznik
Dan moet ik er 25 opnoemen. Tot zoveel kom ik dan wel namelijk ;)

Tuurlijk kan hij dat nog 3 weken. Hij zal in de Pyreneen misschien iets minder zijn dan in de Alpen, alhoewel ik het betwijfel, met de muren van Huy en Bretagne al in de eerste week.
5 juni 2015 13:25
@purito
als je Contador en Froome als 1e categorie ziet, zit je er deze keer naast.
Contador had nu al zwakke dagen en heeft de Giro in de benen. Froome is niet meer de Froome van weleer. Net als Froome maak je een denkfout: Nibali plaats jij in 2e categorie, maar deze man heeft Vuelta, Giro en Tour al eens gewonnen, iets waar Froome alleen maar van kan dromen (1x Tourwinst).
Tenslotte: Quintana gaat ze allemaal vermoorden in deze klimmerstour. Die is van buitencategorie. Wordt de eerste Colombiaanse tourwinnaar ooit!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.