Froome heeft vertrouwen in zoektocht Brailsford, maar sluit transfer niet uit
foto: Cor Vos
vrijdag 15 februari 2019 om 17:05

Froome heeft vertrouwen in zoektocht Brailsford, maar sluit transfer niet uit

Chris Froome heeft vertrouwen in de zoektocht van ploegbaas Dave Brailsford naar een nieuwe hoofdsponsor. Sky heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen met de sponsoring van Team Sky en ondertussen wordt een Colombiaans oliebedrijf genoemd als nieuwe geldschieter. Toch houdt Froome de deur op een kier voor een vertrek.

“Het is nog niet door mijn hoofd geschoten om ergens anders te kijken, eerlijk gezegd”, zegt de 33-jarige Froome tegen Cyclingnews. “Ik heb er vertrouwen in dat het team een nieuwe naamsponsor vindt voor volgend seizoen. Sky was de laatste tien jaar ongelooflijk goed voor ons, we mogen ons gelukkig prijzen dat we de laatste tien jaar een sponsor hebben gehad. Dat is vrij zeldzaam in het wielrennen.”

Mogelijk is het voor Froome, als geboren Keniaan, mooi om zijn carrière af te sluiten bij een Afrikaanse ploeg. Ook bestaat de kans dat hij voor een Colombiaanse ploeg gaat rijden. Ecopetrol is volgens de geruchten in de race om de nieuwe sponsor van Team Sky te worden. “Dat heb ik nog niet overwogen, maar, het kan wel”, aldus de Britse winnaar van de laatste Giro d’Italia. “Alles is mogelijk, zeker tegenwoordig. Maar veel aan deze opties heb ik nog niet gedacht.”

Froome is momenteel actief in de Tour Colombia 2.1, waar hij zijn seizoen is begonnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.