Froome heeft ziekenhuis verlaten, overgebracht naar revalidatiecentrum
foto: ASO/SWPix
vrijdag 21 juni 2019 om 08:12

Froome heeft ziekenhuis verlaten, overgebracht naar revalidatiecentrum

Chris Froome heeft het ziekenhuis van Saint-Étienne mogen verlaten. Dat laat de viervoudig Tourwinnaar weten via Twitter. De renner van Team Ineos verbleef er ruim één week, nadat hij zwaar ten val kwam tijdens de verkenning van de tijdrit van het Critérium du Dauphiné. Froome is overgebracht naar een revalidatiecentrum, waar hij verder zal werken aan zijn herstel.

“Mijn tijd in het universitair ziekenhuis van Saint-Étienne zit erop”, zo begint Froome zijn verhaal op Twitter. “Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om de dokters en de verpleegsters te bedanken voor de geweldige zorg. Het is een zware week geweest, maar jullie hebben het zo comfortabel mogelijk gemaakt voor mij.”

Voor de 34-jarige ronderenner – die zijn rechterdijbeen, heup, elleboog, nek en meerdere ribben brak – begint de revalidatie nu pas. Hij zal de komende maanden in een speciaal revalidatiecentrum aan zijn herstel werken. “Dit is slechts de eerste stap in wat een zeer lange periode van herstel zal worden”, aldus Froome.

Lange revalidatie 
“Jammer genoeg mag ik nog niet naar huis, maar ik krijg tenminste de mogelijkheid om mijn kinderen weer te zien”, zo besluit de Brit. Eerder liet de opererende arts Remi Philippot weten dat Froome minstens zes maanden uit de roulatie zal zijn. “Maar zijn sportieve toekomst is niet in gevaar”, aldus de Fransman.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.