Froome hoopt op rentree in 2019, droomt van Spelen
foto: Cor Vos
zaterdag 14 september 2019 om 11:18

Froome hoopt op rentree in 2019, droomt van Spelen

Chris Froome hoopt nog voor het einde van het huidige kalenderjaar terug te zijn in koersverband. Via lucratieve criteriums wil de viervoudige Tourwinnaar, die in de Dauphiné zich zwaar blesseerde bij een valpartij, al wedstrijdkilometers kunnen maken, voordat het nieuwe seizoen begint. Ook wil hij in 2020 een gooi doen naar het goud tijdens de Olympische Spelen.

Froome zou voorspoedig herstellen van zijn zware valpartij in het Critérium du Dauphiné en heeft zich reeds uitgelaten over een rentree in het peloton. In een uitgebreid gesprek met The Telegraph heeft hij aangegeven dat hij zelfs eind 2019 al hoopt te kunnen koersen. “Het zou geweldig zijn als ik kan deelnemen aan enkele events in het naseizoen. Zo kan ik voor januari alvast wat doen.” Hij doelt mogelijk hiermee op lucratieve criteriums als het Saitama Criterium (27 oktober).

Ook over komend seizoen heeft hij al zijn ideeën. Froome maakte er al langer geen geheim van dat hij in 2020 graag zou terugkeren in de Tour de France om een gooi te doen naar een vijfde eindzege, waarmee hij op gelijke hoogte zou komen als Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain. Maar hij blijkt zich ook te willen mengen om de strijd om de gouden medailles tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Daarmee lijkt hij zijn horizon te willen verbreden.

‘Veeleisende wedstrijd’
Froome wil deelnemen aan zowel de wegwedstrijd als de individuele tijdrit, hoewel andere renners juist een afweging lijken te willen maken tussen de twee. De Olympische wegwedstrijd staat voor 25 juli gepland, amper zes dagen na het einde van de Tour de France. De tijdrit wordt verreden op 29 juli. “Ik ben dankbaar dat ik op de weg terug ben en dankbaar dat ik kan herstellen”, zei de Brit in het interview. “Nu ga ik ook alles geven.”

“Zowel de tijdrit als de wegwedstrijd in Tokio zien er goed uit. Ik denk dat de wegwedstrijd meer dan 5000 hoogtemeters telt. De temperaturen zouden dicht tegen de 40 ℃ aan liggen aan een hoge luchtvochtigheid. Het belooft een extreem veeleisende wedstrijd te worden. Dat de koers wordt verreden amper een week na de Tour de France – en ik ga ervan uit dat ik de Tour doe – is eigenlijk perfect. Ik ga graag in beide wedstrijden de strijd aan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.