Froome: “Ik ben verrast dat we konden winnen”
foto: Sirotti
zondag 21 augustus 2016 om 11:06

Froome: “Ik ben verrast dat we konden winnen”

Chris Froome zette zijn concurrenten voor de eindoverwinning in de Vuelta a España in de openingsploegentijdrit direct een hak. Sky wist Movistar nipt achter zich te houden en boekte tijdwinst op alle andere ploegen. “We wilden het goed doen, maar ik ben verrast dat we konden winnen”, vertelt Froome tegen onder andere Cyclingnews.

Goede benen vinden
Toch wacht er nog een hels karwei deze Vuelta, met nog tien aankomsten bergop. “Het viel me mee hoe mijn benen voelden”, gaat de winnaar van de Tour de France verder. “Ik ben voorzichtig begonnen en draaide korte beurten. Maar naarmate de koers vorderde, hoe langer mijn beurten werden. Tegen het einde kon ik nog er nog een aantal keer hard aan trekken. […] De tijdritten en de aankomsten bergop zijn beslissend voor het eindklassement, dus ook in de ploegentijdrit wilden we op ons best zijn. Mentaal heeft deze zege me erg goed gedaan. Ik hoop dat ik in de koers kan groeien, uit de problemen kan blijven en in de tweede helft mijn goede benen terug kan vinden.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2016 11:13
Ik verwacht dat Froome, cantador het niet moeilijk kan maken, maar laat me graag verassen
21 augustus 2016 11:17
Als het aan hem had gelegen waren ze tweede geworden want hij kwam als laatste over de finish van zijn ploeg
21 augustus 2016 11:21
Als je een ploeg samenstelt met renners die zonder uitzondering bij andere ploegen kopman zouden kunnen zijn, mag het natuurlijk nooit een verrassing zijn dat je wint. Zelfs niet met het B-team dat Sky in de Vuelta heeft opgesteld.
21 augustus 2016 11:31
@Lottojumbofan: dan moet je bij het crematorium zijn.
21 augustus 2016 11:46
@ xistnc

David Lopez, Kennaugh, Boswell, Knees en Pucio.. Kopmannen bij andere ploegen? Dat zegt iedereen toch steeds over Sky, en is toch deze ronde eigenlijk ook weer larie?

Winst in TTT overigens totaal niet verrassend. Sky kon dit vroeger altijd al, maar kwam vaak met te veel klimmers. Nu hebben ze buiten Lopez echter vrijwel allemaal jongens die aardig hard kunnen rijden. En een Kwiatkowski die weer in vorm lijkt, is met Froome misschien wel de grootste motor in de hele Vuelta (ok, en Castroviejo).
21 augustus 2016 12:00
Jammer dat Froome dit zo zegt, natuurlijk kan hij niet verrast zijn. De ploeg heeft hier een pak aan hardrijders bij zich. Bergop zal de ploeg denk ik wat minder dominant kunnen zijn zoals in de tour. Maar dat zij hier winnen mag noot een verrassing zijn met deze mannen.
21 augustus 2016 12:11
Mooi dat ze bij Sky iedereen opleiden tot kopman en tijdrijden is niet alleen keihard rijden maar vooral vloeiend overnemen zoals de raleigh ploeg het kon.
21 augustus 2016 12:53
"David Lopez, Kennaugh, Boswell, Knees en Pucio.. Kopmannen bij andere ploegen? Dat zegt iedereen toch steeds over Sky, en is toch deze ronde eigenlijk ook weer larie?"

Blij dat jij het zegt, inderdaad larie. Ik verslikte mij spontaan in een perzik bij het lezen. Qua sterkte van de teams zijn Orica en Movistar hier met een 'Tour-waardige' selectie en het is knap dat Sky hun geklopt heeft.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.