Froome maakt zich in Colombia op voor seizoensdebuut

zondag 10 februari 2019 om 08:16
Froome maakt zich in Colombia op voor seizoensdebuut

foto: Cor Vos

Chris Froome begint zijn seizoen niet in Europa of Australië, maar in Zuid-Amerika. De viervoudig Tourwinnaar vertoeft op dit moment in Colombia, waar hij zal deelnemen aan de Tour Colombia 2.1 (12-17 februari). Wat we kunnen verwachten van de Brit? “Ik weet het zelf ook niet”, zo benadrukt de hoofdpersoon in kwestie.


Froome verblijft al bijna twee weken in Colombia. De reden: de renners koersen er steevast op een hoogte van tweeduizend meter. De Brit hoopt op die manier te acclimatiseren. “Het een enorme verandering, zeker als je uit Europa komt, waar je normaliter op zeeniveau koerst.”

Koersen op hoogte
De 33-jarige ronderenner ziet zichzelf dan ook niet als (top)favoriet. “Het is gissen naar mijn conditie. Ik voel me goed, maar ik kom van zeeniveau. Ik zal het moeten opnemen tegen een leger aan Colombianen, die het gewoon zijn om op hoogte te koersen. Ik zal flink mijn best moeten doen, om ze te volgen”, aldus Froome.

Misschien dat Froome zich wel leeg zal rijden voor twee Colombianen: ploeggenoten Egan Bernal en Iván Ramiro Sosa. De 22-jarige Bernal verdedigt zijn titel, nadat hij vorig jaar op knappe wijze de koers wist te winnen. “Team Sky heeft een speciale band met Colombia”, zo vertelt Froome. “Het is dan ook hét perfecte moment om het land te bezoeken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.