Froome met Poels en Van Baarle vol voor eindwinst in Dauphiné
foto: ASO/SWPix, archief
donderdag 6 juni 2019 om 14:10

Froome met Poels en Van Baarle vol voor eindwinst in Dauphiné

Chris Froome mikt op de eindzege in het Critérium du Dauphiné. Dat vertelt de Britse kopman van Team Ineos aan de vooravond van de Franse rittenkoers. Veel duidelijkheid over zijn vorm heeft Froome nog niet. “Het is lastig om te zeggen waar ik sta, omdat ik recent niet veel gekoerst heb”, zegt hij.

“Ik wil er graag staan en strijden om de eindzege in de Dauphiné”, is Froome ambitieus. “De Tour-selectie gaat in zijn geheel de goede kant op en ziet er goed uit. We zijn klaar voor de komende maanden. Hopelijk zetten we daarom ook een sterke prestatie neer in de Dauphiné.”

“Deze opbouw naar juli hebben we al een paar keer geprobeerd en getest. Ons trainingskamp op Tenerife ging heel goed en zoals altijd voelde ik mijn tijdens de tweede hoogtestage klaar om te koersen”, vertelt de drievoudig winnaar van het Critérium du Dauphiné.

Van Baarle en Poels
Froome neemt twee Nederlanders mee naar de Dauphiné. Wout Poels is een van zijn meesterknechten en ook Dylan van Baarle was mee op trainingskamp met Froomey. Daarnaast bestaat de selectie van Team Ineos uit Michał  Kwiatkowski, Gianni Moscon, Ian Stannard en Vasil Kiryienka.

Selectie flag-gb Team Ineos voor flag-fr Critérium du Dauphiné (9-16 juni)
flag-nl Dylan van Baarle
flag-gb Chris Froome
flag-pl Michał Kwiatkowski
flag-by Vasil Kiryienka
flag-it Gianni Moscon
flag-nl Wout Poels
flag-gb Ian Stannard

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.