Froome na eerste test: “Veel zwaarder dan verwacht”
foto: Cor Vos
dinsdag 11 juni 2019 om 14:56

Froome na eerste test: “Veel zwaarder dan verwacht”

De tweede etappe van het Critérium du Dauphiné was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Zo lieten de favorieten voor de eindzege zich zien in de finale. Zo ook Chris Froome, die uiteindelijk geen tijd verloor op zijn concurrenten. “Het was veel zwaarder dan verwacht”, zo analyseerde de Brit na afloop.

Team Ineos reed de hele dag op kop voor Froome en Wout Poels. De twee kopmannen stelden niet teleur in de finale, waardoor ze een flinke sprong wisten te maken in het klassement. “We werden al vroeg onder druk gezet, aangezien Tom Dumoulin en Emanuel Buchmann mee zaten in de vroege vlucht”, aldus Froome.

“Het ging de hele tijd op en af, er waren maar weinig vlakke stukken. Mijn ploeggenoten hebben echter geweldig gereden. We hebben het leeuwendeel van het werk gedaan. Het is fantastisch dat we de koers zo konden controleren. Het was belangrijk om de kopgroep weer in te rekenen.”

Op de laatste klim van de dag – de steile Saint-Victor-sur-Arlanc – testte Froome zijn benen. “Ik voelde me vandaag een tikkeltje beter, maar het is nog maar het begin. Vandaag leek het meer op een Ardennenklassieker dan op een bergetappe. De zwaarste ritten moeten nog komen”, aldus de viervoudig Tourwinnaar.

Poels: “Ik voel me nu al goed”
Froome kon in de finale dus rekenen op een ijzersterke Poels, de voorlopige nummer zeven in het klassement. “Het is altijd fijn om er bij te zitten, zeker omdat ik na Luik-Bastenaken-Luik geen wedstrijd meer reed. Soms duurt het even voordat ik ben warmgedraaid, maar ik voel me nu al goed. Chris zag er ook erg sterk uit”, is Poels tevreden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.