Froome over Tour of the Alps: “Ik heb die koers echt nodig”
foto: Cor Vos
donderdag 18 april 2019 om 17:48

Froome over Tour of the Alps: “Ik heb die koers echt nodig”

Chris Froome kent een moeizaam begin van het seizoen, maar de Brit heeft nog altijd vertrouwen in een vijfde Tourzege. De ronderenner hoopt zich komende week te testen in de Tour of the Alps (22-26 april). “Ik heb die koers echt nodig”, zo laat de kopman van (nu nog) Team Sky weten in een persbericht.

Froome heeft dit jaar nog geen resultaten kunnen boeken. Sterker nog: zijn beste prestatie is een 91e(!) plaats in de Tour Colombia 2.1. Toch maakt de Brit zich geen zorgen met het oog op de Tour. “Ik kijk uit naar de Tour of the Alps. Ik heb vorig jaar echt genoten van deze wedstrijd, het was toen dé perfecte voorbereiding op de Giro d’Italia.”

Klimmersploeg 
“Ik heb deze wedstrijd ook echt nodig, gezien de lastige en explosieve etappes. Het zal een goede test zijn”, aldus Froome, die vorig net naast het podium eindigde. Hij krijgt vanaf maandag het gezelschap van klimmers David de la Cruz, Pavel Sivakov, Kenny Elissonde en Tao Geoghegan Hart.

“Chris krijgt een sterke ploeg mee”, aldus ploegleider Nicolas Portal. “Hij is duidelijk op de goede weg. De Tour of the Alps is een geweldige wedstrijd voor Froome, aangezien de etappes erg zwaar zijn. Het is een ideale voorbereidingskoers voor de Tour.”

Selectie flag-gb Team Sky voor flag-it Tour of the Alps (22-26 april)
flag-it Leonardo Basso
flag-es David de la Cruz
flag-fr Kenny Elissonde
flag-gb Chris Froome
flag-gb Tao Geoghegan Hart
flag-it Salvatore Puccio
flag-ru Pavel Sivakov


Binnenkort verschijnt er op WielerFlits een uitgebreide vooruitblik op de Tour of the Alps!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.