Froome past voor criterium Saitama: “Lichaam nog niet klaar voor wegwedstrijd”

zaterdag 26 oktober 2019 om 09:35
Froome past voor criterium Saitama: “Lichaam nog niet klaar voor wegwedstrijd”

foto: Cor Vos

Na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné maakt Chris Froome zondag zijn rentree in een wedstrijd. In het jaarlijkse ASO-criterium in het Japanse Saitama staat een ploegentijdrit en een rit-in-lijn op het programma. De Brit zal echter alleen meedoen aan de ploegentijdrit, zo meldt Het Nieuwsblad.

“Ik sta waar ik wil staan in mijn revalidatie maar het typische aan een wegwedstrijd, constant optrekken en versnellen, daar is mijn lichaam nog niet klaar voor”, aldus Froome tegen de Belgische krant.

“Aan de ploegentijdrit zal ik wel deelnemen”, vervolgt de viervoudig Tourwinnaar van Team Ineos. “Het is een andere discipline met een meer gelijkmatig tempo. Ik wil er mijn ploegmaten (Bernal, Kwiatkowski en Castroviejo, red) zo goed mogelijk helpen.”

Froome, die in Japan ook al het parcours van de Olympische wegwedstrijd verkende, zal de komende weken nog onder het mes moeten om een plaat en enkele schroeven uit zijn heup te laten verwijderen. Een bout in het dijbeen blijft zitten. “Dat zal voor na mijn carrière zijn”, sluit Froome af.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.