Froome succesvol geopereerd: “Praat alweer over revalideren”

donderdag 13 juni 2019 om 17:57
Froome succesvol geopereerd: “Praat alweer over revalideren”

foto: Cor Vos

Chris Froome is succesvol geopereerd na zijn zware crash in het Critérium du Dauphiné. Dat laat Richard Usher – de ploegarts van Team Ineos – weten in een persbericht. “De operatie verliep heel erg goed. Chris praat alweer over revalideren”, zo vertelt de Brit.


Froome verblijft sinds het ongeval op de intensive care van het ziekenhuis van Saint-Étienne. De viervoudig Tourwinnaar brak tijdens de verkenning van de Dauphiné-tijdrit zijn rechterdijbeen, heup, elleboog en meerdere ribben. “De operatie was een succes”, zo meldt Usher. “Het heeft uiteindelijk zes uur geduurd.”

“Chris is vanochtend weer wakker geworden. Zowel de orthopedisch specialist als de medewerkers van de intensive care zijn tevreden met de geboekte vooruitgang. Chris zal de komende dagen nog in het ziekenhuis blijven ter observatie, maar hij denkt inmiddels alweer volop aan zijn revalidatieproces. Dat is zeer bemoedigend.”

“De ploeg zal in het vervolg alleen updates geven als het noodzakelijk is”, zo besluit Usher. Froome zelf zal binnenkort met een statement komen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.