Froome teleurgesteld na missen Tour de France: “Ik was er fysiek klaar voor”
foto: Cor Vos
vrijdag 23 juni 2023 om 11:47

Froome teleurgesteld na missen Tour de France: “Ik was er fysiek klaar voor”

Chris Froome is teleurgesteld na het mislopen van een selectie voor de Tour de France. De viervoudig Tourwinnaar was er naar eigen zeggen wel klaar voor. 

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben natuurlijk teleurgesteld”, vertelt hij bij GCN. “De Tour de France heeft een speciale plek in mijn hart. Fysiek was ik er klaar voor, maar helaas was ik niet in staat om mij volledig te laten zien de afgelopen wedstrijden door materiaalpech.”

Tijdens de CIC-Mont Ventoux Challenge moest Froome onder meer een aantal keer van fiets wisselen, terwijl hij in La Route d’Occitanie naar verluidt problemen had met de afstellingen van zijn fiets.

Volgend jaar hoopt de 38-jarige coureur, die nog een contract voor twee jaar heeft, opnieuw op een Tourselectie: “Ik hoop in 2024 terug te keren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.