Froome tevreden na Dauphiné: “Precies waar ik moet zijn”
foto: Sirotti
maandag 15 juni 2015 om 10:33

Froome tevreden na Dauphiné: “Precies waar ik moet zijn”

Er was weinig te klagen voor Chris Froome na het binnenhalen van zijn tweede Dauphiné in drie jaar tijd. Dat deed hij dan ook niet. “Ik ben precies waar ik moet zijn op dit punt in mijn voorbereiding. Met minder dan drie weken te gaan moet ik nog een paar dingetjes aanstippen. Het ziet er goed uit.”

“Ik heb dit jaar een wat langzamere opbouw naar de Tour, maar ik denk niet dat dat iets slechts is”, tekende Cycling Weekly op na de slotrit in Frankrijk. “Met de derde plaats in Romandië wist ik dat ik nog tijd had om te verbeteren. Dat is gelukt, met twee ritwinsten bergop en het algemene klassement.”

Op de site van zijn team ging hij dieper in op de slotrit. “Ik kan het niet geloven. Het had niet beter kunnen gaan vandaag. Mijn benen waren erg moe na gisteren en het hele team had het zwaar. Ik weet niet hoe, maar iedereen heeft zichzelf opgericht met de gele en blauwe trui in het vooruitzicht. Ze hebben alles gegeven – Ian Stannard reed bijna 100 kilometer op kop om de ontsnapping te controleren – en waren fantastisch tot het moment dat ik kon aanvallen.”

De Brit werd door de pers ook gevraagd naar zijn concurrenten voor de Tour de France. “Ik weet niet waar Alberto is. Ik heb nu al een paar maanden niet meer tegen hem gereden. Maar we zagen dat hij erg sterk was in de Giro dit jaar. Ik zie hem als een van mijn grote rivalen.”

Het wisselvallige rijden van Vincenzo Nibali kon Froome wel van dichtbij meemaken. “Je kunt Vincenzo niet afschrijven op basis van zijn prestaties hier. Elk jaar weet hij te verbeteren zodra hij in de Tour rijdt. Elke renner heeft weer een andere reis richting de Tour. Je zal Vincenzo moeten vragen hoe hij zich voelt. Ik twijfel niet dat hij op zijn best zal zijn in juli.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
15 juni 2015 10:46
ik hoop dat er heel veel aangevallen zal worden in de Tour. Daar ligt duidelijk zijn zwakke plek, niet in het totaal gecontroleerd omhoog rijden bergop met mannen als Poels en Roche die voor kleinere ploegen kopman zouden zijn.
15 juni 2015 11:07
Dat is denk ik ook de kunst om de gecontroleerde manier van koersen van Sky te doorbreken. Niet eenvoudig want gisteren beulde Poels zo hard door dat aanvallen nagenoeg geen zin had. Froome is wel in vorm anders win je de dauphine niet maar je ziet wel dat hij een bloedhekel heeft aan mensen die vroeg in een klim durven te versnellen of aan te vallen. Iemand als Contador kan op de gekste momenten aanvallen. Ik denk dat we een krankzinnige tour gaan krijgen met zoveel favorieten en verschillende manieren van koersen. Klassementsmannen die dichtbij elkaar staan in het klassement doordat er weinig tijdritkilometers inzitten.
15 juni 2015 11:19
Froome is te pakken met oncoventioneel koersen en niet met het spel van 'de 10 kleine negertjes' bergop. Élke mogelijkheid aanpakken om dit beestmens op achterstand te zetten is het devies.
15 juni 2015 11:28
Chris Froome gaat zeker top 10 rijden in de Tour. Maakt vrijwel altijd de verwachtingen waar. Hopelijk 'onze' jongens ook, hoewel ik hen zeer tegen vond vallen in de Dauphiné. Wanneer Wilco en Bauke het laten afweten, hoop je nog op mannen als Tankink en Clement, maar die hebben ook nul laten zien.
15 juni 2015 11:30
Het zou zomaar een hele mooie tour kunnen worden. Nibali en Contact die het treintje van Froome proberen gebreken. Met een beetje geluk waaiers in de tweede rit met een favoriet in de tweede waaier.
15 juni 2015 11:33
Er zal in de tour oorlog gemaakt moeten worden in de kassei en regen etappes om Froome op achterstand te rijden want ik denk dat hij bergop de sterkste is. Ik ben bang dat onze Poels een grote factor gaat zijn in het doodmaken van de tour. Zoals hij gisteren alle aanvallen neutraliseerde schrikt renners af om aan te vallen.
15 juni 2015 11:54
'Chris Froome gaat zeker top 10 rijden in de Tour'

...
15 juni 2015 12:10
@RV precies mijn gedachte haha
15 juni 2015 12:10
@RV dat is een gedurfde uitspraak:):) met aanvulling als hij ongeschonde de kasseienrit en de vlakke etappes doorkomt.
15 juni 2015 12:17
@ rv:
het spel van de tien kleine negertjes? dat ken ik niet.
15 juni 2015 12:19
Ja, je kunt me vreemd vinden maar ik vindt het toch altijd prachtig als ik vroom vroom zie klimmen.
15 juni 2015 12:27
@contador#N.1 Froome zien klimmen / harken tegen Contador en Quintana dat is pas prachtig en dan Kelderman/Gesink die gewoon op de baggage drager meesluipen.
15 juni 2015 13:22
Ken je klassiekers @ achtpuntzes

Persoonlijk heb ik helemaal niks met de term neger, maar denk dat ie hier op doelt:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Tien_kleine_negertjes
15 juni 2015 13:29
ah. zowel het boek als het versje zeiden me niets, weer wat geleerd vandaag. :)
15 juni 2015 22:01
Froome begint aardig op Rodriguez te lijken; wachten, wachten, wachten.....en dan in de laatste km een aanval. Kwestie van niet kunnen of tactiek? Waarschijnlijk het laatste; al z'n helpers oproken om aanvallen af te slaan en te voorkomen, om vervolgens te gaan. Daar gaat 'ie het toch hopelijk moeilijk mee krijgen deze tour. Nibali en Contador zijn niet vies van een vroege aanval.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.