Froome verkent kasseien: “Levert interessante koers op”
vrijdag 24 april 2015 om 11:29

Froome verkent kasseien: “Levert interessante koers op”

Vorig jaar betekende de kasseienrit de zwanenzang van Chris Froome in de Tour de France, maar dat betekent niet dat de Brit nu met tegenzin over de kinderkopjes dokkert. Samen met Team Sky verkende Froome deze week de vierde Touretappe van komende zomer en dat verliep naar wens.

De vierde etappe van de Tour de France voert van Seraing naar Chambrai en heeft het nodige aan kasseien in petto voor de renners. Vorig jaar kwam Froome ten val in de kasseienrit, maar ook hij weet hoe belangrijk het oneffen wegdek is. “Zo’n Touretappe zorgt voor heel wat risico’s en kopzorgen voor de klassementsrenners, maar ik rijd graag over kasseien”, liet Froome weten in Het Nieuwsblad. “Ik vind het hele interessante koersen.”

“Het kunnen twee cruciale Tourdagen op rij worden. De opdracht is om de eerste week te overleven en in de buurt van Nibali, Quintana en Contador te blijven. Maar kasseien zijn nu eenmaal kasseien, zo veel verschil is er niet. Zeven jaar geleden reed ik ook nog een Parijs-Roubaix.”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
24 april 2015 11:39
"Ik rijd graag over kasseien"? , wat een lariekoek Froompie !
24 april 2015 11:43
Hij is er doodsbang voor, volgens mij. Maar probeert de buitenwereld anders te laten geloven en misschien zichzelf ook wel.
24 april 2015 11:56
Als ik Froome over kasseien zie rijden heb ik altijd het gevoel dat ik hem makkelijk zou kunnen lossen. Net een oud vrouwtje. Dat gevoel heb ik echter niet als ik hem zie klimmen. :-)
24 april 2015 12:05
ik ben heel benieuwd of Nibali zijn concullega's net als vorig jaar op dit terrein weer uit het wiel kan rijden. Als ze Lars Boom selecteren om in zijn ploeg heeft hij (in ieder geval op papier) nog betere kansen.
24 april 2015 12:06
We kunnen geen hard oordeel vellen over Froome's koersgedrag over kasseien. Vorig jaar stapte hij al uit voordat hij ook maar een kinderkopje geroken had.
24 april 2015 12:08
Ik zou niet weten waarom Froome bang zou moeten zijn voor kasseien. Hij heeft in zijn carrière al Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem en de Scheldeprijs gereden en ook heeft hij als mountainbiker ooit meegedaan aan de Commonwealth Games, dus ik snap die opmerkingen nooit zo. Er is geen enkele reden waarom Froome op kasseien minder zou zijn dan de meeste andere toppers.
24 april 2015 12:18
Froome kan niet in een peloton rijden, als niet helemaal vooraan. En laat daar nou net tijdens zulke koersen de mannen van 75+ kilo al rijden.
24 april 2015 12:18
Ik snap het wel een zenuwachtig tour peloton waar iedereen een positie vooraan wil veroveren en met zijn fragiele voorkomen stuiter je alle kanten op. Nibali heeft iets meer body en dat levert wel voordeel op. Als de omstandigheden zwaar zijn kan er veel tijd worden verloren. In mijn ogen heeft Nibali vorig jaar er de basis gelegd voor zijn tourzege. Met Westra en Boom als knecht kun je daar wel lekker uit de voeten.
24 april 2015 12:23
Ja en andere beginetappes in de Tour zijn zeker niet zenuwachtig... Froome heeft gewoon niks meer te vrezen dan bijv. Contador.
24 april 2015 13:23
Afwachten wat het wordt. Iedereen kan over kasseien rijden maar met welke snelheid.
24 april 2015 14:01
froome is zwaarder dan nibali toch? Nibali is ook een stukkie kleiner. Denk dat gewicht hier niet zo heel belangrijk is, nibali kan gewoon beter sturen
24 april 2015 14:24
Met hetzelfde weer als de afgelopen keer, ben ik bang dat Froome weer niet op zijn fiets zal kunnen blijven zitten.
24 april 2015 17:19
Froome's zwaartpunt ligt veel hoger. Ook houdt hij de fiets ogenschijnlijk verkrampter vast.
Nibali, Contador en Quintana zijn een stuk kleiner en dus lager zwaartepunt.
En kunnen alledrie meer ontspannen sturen. Froome is dus in het grootste nadeel. Ook omdat hij er stiekem angst voor heeft, de rest niet.
24 april 2015 18:46
@redactie
Chambrai moet Cambrai zijn.
24 april 2015 21:04
Helemaal eens met @krypton!
25 april 2015 00:55
Hij had vorig jaar natuurlijk extreem veel pech in het begin van de tour met al die valpartijen. Des al niet te min heeft hij ook al meerdere keren laten zien dat hij niet de beste technicus is en ook geen held is in het gekrioel voor je plekkie voorin.
Froome heeft in tegenstelling tot bijv. Quintana wel een stel ploegmaten die hem over die kasseien kunnen sleuren. Ik ben meer benieuwd naar Quintana, hem zie ik eerder over die keien stuiteren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.