Froome voegt Tour of the Alps toe aan programma
foto: Cor Vos
woensdag 10 april 2019 om 09:39

Froome voegt Tour of the Alps toe aan programma

Update Chris Froome zal eind april aan de start staan van de Tour of the Alps. Dat heeft de organisatie van de rittenkoers bekendgemaakt. De viervoudig Tourwinnaar kent een moeizaam begin van 2019. Zo moest de renner van Team Sky wegens vermoeidheid passen voor de UAE Tour.

Froome begon zijn seizoen midden februari in Colombia. In de gelijknamige wielerronde finishte hij als 91e, op ruim 45 minuten van eindwinnaar Miguel Ángel López. De Brit kwam vermoeid terug van zijn Colombiaans avontuur, waardoor hij moest afhaken voor de UAE Tour.

De 33-jarige ronderenner maakte zijn rentree in de Ronde van Catalonië, maar Froome viel in de tweede etappe richting Sant Feliu de Guixols. Hij kwam er vanaf met enkele (schaaf)wonden, maar de klimmer reed vervolgens anoniem in de rondte. Hij beëindigde de Catalaanse rittenkoers dan ook als 94e. 

Terugkeer naar Italië
Kortom: een moeizaam begin van het seizoen. Heeft Froome daarom besloten om van start te gaan in de Tour of the Alps (22-26 april)? De Brit reed vorig jaar ook de Italiaanse rittenkoers, toen nog als voorbereiding op de Giro d’Italia. Hij eindigde destijds als vierde in het klassement.

Froome zal na de Tour of the Alps ook nog deelnemen aan de Tour de Yorkshire (2-5 mei). In juli hoopt hij geschiedenis te schrijven door voor een vijfde keer de Tour de France te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.