Frustratie bij Tom Pidcock na Luik-Bastenaken-Luik: “Andere renners konden achter de auto terugkeren”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 22 april 2024 om 10:42

Frustratie bij Tom Pidcock na Luik-Bastenaken-Luik: “Andere renners konden achter de auto terugkeren”

Tom Pidcock baalde stevig na afloop van Luik-Bastenaken-Luik. De Brit moest in de voorfinale lang achtervolgen, nadat hij lekreed – net op het moment dat het peloton brak door een valpartij. “Dat was het slechts mogelijke moment”, zei hij na afloop.

“Ik moest daar een gigantische inspanning doen”, aldus Pidcock, die samen met Romain Grégoire en Mauri Vansevenant de sprong naar voren kon maken. Later kwamen ook Mathieu van der Poel en co (die eveneens lang moesten achtervolgen als gevolg van de val) terug. Zij hadden daarbij wat hulp gekregen van de auto’s. “Andere renners konden achter de auto terugkeren, hoor ik net. Dat is frustrerend.”

“Ik ging heel diep daar, waardoor ik mijn eigen benen afsneed. Dat was zonde. Want voor deze koers heb ik er niet teveel over gezegd, maar deze week verbrak ik allerlei records tijdens training. Ik ging echt heel goed.”

Over Egan Bernal: “Mooi om hem weer zo te zien koersen”
Uiteindelijk kwam Pidcock als tiende over de streep, in een peloton dat sprintte om plek drie. “De sprint was heel hectisch. Ik sprintte niet eens echt, ik zat ingesloten. Ik moest mijn weg zoeken. Of ik wel tevreden ben over de vorm? De benen zijn goed, dat weet ik. Het is frustrerend, maar dat is hoe het is.”

Op de laatste beklimmingen van de dag was het vooral Egan Bernal die zich toonde voor INEOS Grenadiers. “Het is zo mooi om hem weer zo te zien koersen”, aldus Pidcock. “Hij heeft meer mee moeten maken dan ik me kan voorstellen. Het was heel mooi dat hij erbij zat. Wie weet wat er mogelijk was geweest, als het vlekkeloos was verlopen. We hadden dan twee kaarten kunnen spelen.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
22 april 2024 19:51
Degoutant staaltje koersvervalsing was dat. Beetje zoals die Amstel die VDP won vanachter de derny's. Blijkbaar mag hij wat meer.
    24 april 2024 09:50
    Wat goed om te zien dat je er nog bent, en ook dat je helemaal niets veranderd bent. Veel sterkte dit jaar beer. Het lijkt me niet makkelijk om een wielrenner te zien shinen terwijl jij een ongelofelijke hekel hebt aan die renner. Gelukkig zijn er altijd wel wat argumenten te bedenken die jouw zienswijze 100% steunen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.