Fabio Jakobsen na vijfde plek in Sønderborg: “Zege Groenewegen laat mij koud”

zondag 3 juli 2022 om 20:26
Video

Na zijn overwinning in Nyborg had Fabio Jakobsen graag een tweede ritzege op rij geboekt in de Tour de France, maar het werd een vijfde plaats. De sprinter van Quick-Step-Alpha Vinyl zag hoe Dylan Groenewegen won in Sønderborg. “Ik laat me er niet door uit het veld slaan”, vertelde hij na de finish aan onder meer WielerFlits bij de ploegbus.

“Op dit moment overheerst de frustratie, maar dat mag wel als topsporter”, aldus Jakobsen, die de gelegenheidsdrager was van de groene trui. Hij zat in de finale goed geplaatst achter Florian Sénéchal en Michael Mørkøv, maar maakte een fout in de laatste bocht op 800 meter van de streep. “Ik verwijt mezelf zeker iets.”

“Ik moet mee, maar ik kan niet door die jongen van Intermarché-Wanty-Gobert heen rijden en ik maak de keuze om te wachten. Uiteindelijk winnen en verliezen we samen, als team”, zegt de Nederlander, die niet boos is op zijn ploegmaats. “Florian is mijn maat, Michael is mijn maat. Ik heb in de bus aan alle jongens mijn excuses aangeboden dat ik verlies, en de volgende keer zullen we het beter doen. Dan zit er nog wel een ritwinst in, denk ik.”

Over Dylan Groenewegen
Dat daags na Jakobsen uitgerekend Groenewegen wint, brengt de herinnering van de Ronde van Polen 2020 terug. “Hij is een topsprinter, dat weten we allemaal”, aldus Jakobsen. “Voor de valpartij had ik enorm veel respect voor zijn palmares en hoe hij zijn sport aanpakte. Dat is sindsdien een beetje verdwenen, omdat hij daar echt een fout begaat in mijn ogen. Daar is mijn bewondering voor hem een beetje verdwenen, maar hij laat vandaag zien dat hij het kan. Ik denk dat hij er blij mee is, maar het laat mij koud.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.