Fuglsang, Gerdemann en Wegmann naar Team Schleck
vrijdag 29 oktober 2010 om 15:29

Fuglsang, Gerdemann en Wegmann naar Team Schleck

Het Pro Team Luxembourg heeft vandaag de komst van drie nieuwe renners bevestigd: de Deen Jakob Fuglsang en de Duitsers Linus Gerdemann en Fabian Wegmann. De teller van de gloednieuwe formatie staat daardoor nu officieel op dertien renners, al zal er de komende dagen en weken nog meer duidelijkheid komen over de verdere invulling.

De 25-jarige Fuglsang heeft besloten om Team Saxo Bank na twee jaar te verlaten en de broers Schleck te volgen in hun nieuw avontuur. “Deze ploeg past perfect bij mij en mijn persoonlijke doelen. Bij de ploeg zal ik mijn eigen kans gaan in de Giro of de Vuelta, om de Schlecks dan bij te staan in de Tour”, zegt de voormalige mountainbiker.

De 28-jarige Gerdemann reed als stagiair bij het toenmalige CSC al enkele maanden bij de Schlecks in de ploeg. “Ik ken een heleboel mensen binnen het team al goed, dus was dit absoluut geen moeilijke beslissing. Ik sta te popelen om te koersen met al deze mensen”, aldus de voormalige geletruidrager in de Tour de France.

De 30-jarige Wegmann, tot slot, komt net als Gerdemann over van Team Milram, dat er na dit seizoen mee ophoudt. “Ik heb voor deze ploeg gekozen omdat ik geloof dat ze de sensatie van het komende jaar kan worden”, klinkt het ambitieus. “Ik ga me volledig geven in onder andere de Waalse klassiekers, de Tour, het WK en wedstrijden als de Ronde van Lombardije.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.