Fuglsang kan zich niet vinden in jurybesluit: “Belachelijk”
foto: Cor Vos
zondag 14 april 2019 om 11:06

Fuglsang kan zich niet vinden in jurybesluit: “Belachelijk”

Jakob Fuglsang stond gisteren op het eindpodium van de Ronde van het Baskenland. Na afloop kreeg de Deen echter te horen dat niet hij, maar Emanuel Buchmann als derde is geëindigd in de zesdaagse rittenkoers. De jury besloot de tijd van de Duitser te corrigeren, aangezien hij een verkeerde straat werd ingestuurd. “Belachelijk”, aldus Fuglsang.

Opschudding in de slotetappe van de Ronde van het Baskenland. Emanuel Buchmann wist in de laatste kilometer dat hij zijn leiderstrui kwijt was, maar de klimmer van BORA-hansgrohe vocht voor wat hij waard was om op het podium te finishen. De Duitser leek de tweede plaats nog uit de brand te slepen.

Tot de 26-jarige renner plots een verkeerde straat inreed. Hierdoor verloor Buchmann kostbare seconden, waardoor hij slechts als vierde eindigde in het klassement. Na afloop corrigeerde de jury echter de tijd van de Duitser, aangezien Buchmann het slachtoffer was van onduidelijke aanwijzingen van een koersmotor.

“Ik ben echt sprakeloos”
Kind van de rekening is Fuglsang: de Deen eindigt nu ‘slechts’ als vierde in de Ronde van het Baskenland. De renner van Astana is het duidelijk niet eens met de beslissing van de wedstrijdjury. “Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt”, schrijft Fuglsang op zijn Instagram. “Ik ben echt sprakeloos.”

“Hij (Buchmann) werd niet het slachtoffer van een valpartij of mechanische pech. Hij reed gewoon verkeerd. Dit is echt belachelijk. Ik vind dat wedstrijden moeten worden beslist op de fiets”, is Fuglsang duidelijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.