zondag 11 juni 2017 om 16:25

Fuglsang sprakeloos na zege: “Dit is geweldig!”

Jakob Fuglsang moest na zijn dubbelslag op de slotdag van het Critérium du Dauphiné even bij zinnen komen. De 32-jarige Deen boekte zijn eerste eindzege op WorldTour-niveau na een secondestrijd met Richie Porte. “Dit is geweldig! Ik weet even niet wat ik moet zeggen”, vertelde hij direct na afloop.

“Zelfs nu ik de trui heb kan ik het niet geloven”, aldus Fuglsang. “Ik ben zo vaak in mijn carrière dicht bij een gele trui geweest. We probeerden eerst onze posities te behouden in het klassement, maar het liep uit op een groot, groot gevecht voor de eindzege.”

Hoofd koel houden
“We hadden het goed gepland met Fabio Aru die aanviel”, legt de Deen uit over het strijdplan op de voorlaatste klim van de Colombière. “Daarna ging alles in ons voordeel. We speelden het heel slim. Froome moest achtervolgen op Fabio en Valverde. Ik probeerde mijn hoofd koel te houden en zonder over mijn toeren te gaan ging ik voor de ritwinst. En toen pakte ik alles.”

Fuglsang is de eerste Deen op de erelijst van de Dauphiné. Hij draagt zijn zege op aan zijn zwangere vrouw. Zij is echter uitgerekend in de eerste week van de Tour. “Er is nog een lange weg te gaan naar de Tour, maar ik ben heel blij met mijn conditie. Ik zal het rustig aan doen richting de Tour. Met Fabio zal ik een goed koppel vormen voor de Tour. Wij zullen het kopmanschap delen en hebben een sterk team achter ons”, blikt hij vast voorui.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
11 juni 2017 16:34
Het is hem gegund. Hopelijk in de Tour net zo agressief koersend, met Aru. Maar dan zal iedereen wel weer zijn kleingeld tellen en aansluiten in de rij afwachters.
11 juni 2017 16:37
Benieuwd naar z'n niveau in de Tour. Zou hij expres gepiekt hebben naar de Dauphiné nu hij zichzelf te koop heeft gezet? Z'n onderhandelingspositie is nu in ieder geval sterk verbeterd.
11 juni 2017 16:54
Edit redactie: Reactie is aangepast.
11 juni 2017 17:09
Zou hij afstappen op het moment dat zijn vrouw bevalt gedurende de eerste week?
11 juni 2017 18:54
@ redactie
Het laatste woord van het artikel is niet helemaal af.
11 juni 2017 19:05
Veel te lang in dienst van gereden....was in het begin van zijn loopbaan een sensatie, en viel daarna langzaam steeds verder weg. Nu herontdekt hij zichzelf lijkt het wel.
11 juni 2017 19:18
@FrankP Zou ik heel raar en dom vinden. Niet dat ik niet begrijp dat je bij de bevalling van je kind wil zijn, maar wel dat je dan naar deze periode qua vorm toe piekt. Dan zou Astana tegen hem moeten zeggen dat hij richting de Vuelta moet pieken. Ik verwacht niet dat hij gedurende de Tour dan ook zal gaan afstappen, Vino lijkt me ook niet de man om dat toe te staan.
11 juni 2017 21:59
@Jaizkibel
GVA stapte in topvorm ook uit de Tour, 2 jaar geleden, maar voor een type Fuglsang is dat in de eerste week natuurlijk vrij absurd.
11 juni 2017 22:42
Als je van plan bent af te stappen in de eerste week vanwege zwangerschap als klassementsrenner, lijkt het me dat je niet aan de start verschijnt.
12 juni 2017 00:26
Ducrot mag nu wel spreken over de Nederlandse Fuglsang ipv over de Deense Gesink
12 juni 2017 07:20
@nederbelg

Die had al een ritwinst te pakken en dat was in etappe 17/18? toen er voor hem weinig meer te halen viel in de resterende etappes.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.