Fuglsang verrast: “Wilde eigenlijk de Ronde van Vlaanderen rijden”

woensdag 20 maart 2019 om 10:37
Fuglsang verrast: “Wilde eigenlijk de Ronde van Vlaanderen rijden”

foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang wist dinsdag zonder problemen zijn derde plaats vast te houden in Tirreno-Adriatico. De Deen van Astana richt zijn vizier nu op de Ronde van het Baskenland. “Maar ik wilde eigenlijk ook de Ronde van Vlaanderen rijden”, zo verrast hij in een interview met Cyclingpro.net.

“Aan het begin van het seizoen spraken we over een mogelijke deelname aan de Ronde van Vlaanderen”, zo vertelt de 33-jarige klimmer. “Ik wilde er graag starten, maar de ploeg zag dit niet zitten.” Dit betekent dat Fuglsang zich zal voorbereiden op de Ronde van het Baskenland.

De Deense ronderenner is bezig aan een uitmuntend seizoen. Zo won hij in februari al de Ruta del Sol, voor zijn ploeggenoot Ion Izagirre en Steven Kruijswijk. Enkele weken later eindigde hij in het spoor van Julian Alaphilippe als tweede in Strade Bianche.

Top in het Baskenland 
In Tirreno-Adriatico maakte Fuglsang eveneens indruk. Zo won hij na een lange solo de koninginnenrit met aankomst in Recanati. “Ik hoop in het Baskenland nóg beter te zijn”, waarschuwt hij de tegenstand. “Maar daarnaast is het ook een goede voorbereiding op de klimklassiekers.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.