Fuglsang was dicht bij transfer: “Movistar was interessante optie”
foto: Cor Vos
dinsdag 5 november 2019 om 09:31

Fuglsang was dicht bij transfer: “Movistar was interessante optie”

Een van de renners over wie afgelopen seizoen veel geruchten de ronde deden was Jakob Fuglsang. De Deense wereldtopper besloot echter om ‘gewoon’ voor een periode van twee jaar bij te tekenen bij Astana. Aan de Spaanse sportkrant Marca onthult hij dat er wel degelijk gesprekken zijn gevoerd met de ploegbaas van Movistar.

“Het klopt dat er contacten waren met Movistar en Eusebio Unzué voor een mogelijke verbintenis. Het was een interessante optie, maar ik heb uiteindelijk gekozen om te vernieuwen met Astana en daar ben ik heel blij mee”, verkondigt de winnaar van de jongste Luik-Bastenaken-Luik.

Movistar was een geweldige ploeg geweest voor mij, maar ik denk dat ik hier nog meer mogelijkheden heb”, verduidelijkt Fuglsang zijn uiteindelijke keuze voor het kamp Vinokourov. “Ik zal het team in verschillende belangrijke races kunnen leiden.”

“2019 was een geweldig jaar voor Astana waarin we allemaal een geweldig niveau hebben gehaald. Het was veruit mijn beste seizoen ooit en ik hoop deze lijn het komende jaar door te kunnen trekken.”

Naast winst in het laatste voorjaarsmonument pakte hij de eindzege mee in de Ruta del Sol en het Critérium du Dauphiné. Daarnaast wist hij in de Vuelta a España naar zijn eerste ritzege in een grote ronde te rijden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.